El crematori torna a marcar el debat central del ple de febrer

Tal com va passar al ple de gener, el crematori serà el tema més candent del ple de febrer (avui a les 19h). Altres temes forts que es debatran tenen relació amb l’educació (Escoleta Gespa i el nou pla universitari «3+2». Una hora abans (19h) els ciutadans podran participar al “plenillo”.

ajuntamentEl Govern ha tornat a presentar a l’ordre del dia la hipoteca sobre la concessió del crematori. L’empresa que gestiona aquest servei privatitzat (Funerària Montserrat Truyols), vol hipotecar la concessió per un període de 15 anys. Aquesta petició va ser rebutjada al ple de gener perquè generava molts dubtes econòmics i de salut pública. Ara, quatre setmanes després, el Govern ho tornarà a intentar per si algun partit de l’oposició canvia d’opinió.

Altres punts importants estan relacionats amb l’educació. Per una banda, Compromís per Cerdanyola defensarà una moció per demanar que l’Escola Bressol Gespa es declari “Centre educatiu de màxim interès i d’interès estratègic” per part de la UAB, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola. La mateixa moció fa una crida a trobar solucions per donar estabilitat al projecte educatiu de Gespa. Per altra banda, i també relacionat amb la UAB, Compromís ha presentat una moció per oposar-se al nou model universitari 3+2 (llegir més informació del model).

Per últim, els partits que formen el Govern (ICV, EUiA, PSC i els Verds), han presentat una moció en defensa de les treballadores de l’Ajuntament. Segons els grups proposants, el treball de les treballadores municipals s’està qüestionant dia a dia, “als plens, a reunions, als mitjans de comunicació i a les xarxes socials”.

Comparteix: