Continua el cinema dels dijous amb novetats a Xiscnèfils!

El Cineclub Xiscnèfils, capdavanter del cinema independent a la ciutat des de fa més de 20 anys, portarà a l’Ateneu de Cerdanyola (c/Indústria 38-40) fins al 5 de març, noves projeccions importades d’EUA, Itàlia, Xina i Àustria.

Boyhood“, “Viva la libertad“, “Un toque de violencia” i “La segunda mujer” seran les properes pel·lícules que Cineclub Xiscnèfils portaran a la sala de l’Ateneu els dijous 12, 19 i 26 de febrer i 5 de març, com sempre, en versió original.

 

boyhood12 de febrer (21:00h)

Boyhood”

de Richard Linklater | EUA, 2014 – 166 min. Color VOSE (anglès)

La pel·lícula segueix el Mason des dels 6 anys durant una mica més d’una dècada poblada de canvis, mudances i controvèrsies, relacions que trontollen, casaments, diferents escoles, i una barreja constant d’esquinçament i de sorpresa. Drama rodat de forma intermitent al llarg de dotze anys amb el mateix repartiment d’actors, però amb només 39 dies de rodatge. Segueix els sísmics canvis d’una família moderna i el pas del temps. 6 nominacions als premis Oscar 2015.

viva_la_liberta-cartel-550119 de febrer (21:30h)

Viva la libertad”

de Roberto Andò (2013, Itàlia)

Enrico Oliveri, secretari del principal partit de l’oposició, perd suports i entra en crisi. Després de ser durament criticat en un míting, abandona els seus compromisos i responsabilitats i es refugia a França, a casa d’una amiga. El seu ajudant, intenta sortir de la dificultat substituint pel seu germà bessó, un malalt bipolar acabat de sortir del psiquiàtric. L’experiment resulta ser un encert perquè l’electorat recupera la confiança en (el fals) Enrico.

cartel-un-toque-de-violencia-64726 de febrer (21:30h)

Un toque de violencia”

de Jia Zhang Ke (2013, Xina)

Dahai, un miner exasperat per la corrupció dels dirigents del seu poble, decideix passar a l’acció. San’er, un emigrant, descobreix les infinites possibilitats que li ofereix la seva arma. Xiaoyu, recepcionista en una sauna, no suporta més l’assetjament d’un client ric. Xiaohui passa d’un treball a un altre en condicions cada vegada més degradants. Quatre personatges, quatre províncies, una reflexió sobre la Xina contemporània: una societat amb un desenvolupament econòmic colossal que conviu amb una enorme violència.

kuma5 de març (21:30h)

La segunda mujer (Kuma)”

d’Umut Dag (2012, Àustria)

Quan Ayse celebra el seu casament al poble on viu, tots creuen que s’ha casat amb Hassan, un jove mica més gran que ella. Però, en realitat, Ayse abandona Turquia per convertir-se en la segona esposa de Mustafà, el pare de Hassan. En arribar a la seva nova llar a Viena alguns dels fills majors li donen l’esquena; en canvi Fatma, la primera esposa de Mustafà l’acull afectuosament perquè veu en ella a la seva successora, la dona que tindrà cura a la família quan ella ja no hi sigui. Entre les dues dones sorgeix una amistat molt especial basada en una confiança total. Però aquesta relació es veurà qüestionada quan la família hagi d’enfrontar-se a un dur cop de la destinació.

Comparteix: