Cerdanyola ha tancat el mes de gener amb 49 aturades més, situant la xifra total d’aturades a Cerdanyola en 4.140

Cerdanyola no s’escapa de la crisi ni dels governs que no fan res per reduir la taxa d’atur. Ara mateix, a la ciutat tenim 4.140 persones aturades inscrites en l’Oficina de Treball. Dins d’aquest nombre no apareix la gran quantitat de ciutadanes que estan en situació d’atur però no estan inscrites en la OAC.

soc cerdanyolaDurant tot el mandat el Govern ha estat enviant falses promeses a la ciutadania. De fet, les grans empreses que s’han instal·lat a Cerdanyola durant els últims quatre anys han rebut bonificacions fiscals perquè, segons el Govern, les empreses es comprometien a donar treball a Cerdanyola i reduir així la taxa d’atur. Ara, amb el temps, podem veure que aquestes grans empreses han gaudit de privilegis que altres PiMES o cooperatives no gaudeixen i, a més a més, no han ajudat a reduir l’atur a la ciutat.

En aquest sentit el grup de Compromís preguntava al ple de juliol de 2014 quin nombre de persones de Cerdanyola havien estat contractades per aquestes grans empreses. El Govern no va saber respondre, ja que “no es fica en empreses privades”. Llàstima que, per bonificar, si que ajuda a empreses privades… Encara ara, sis mesos més tard, el Govern no ha donat resposta a la pregunta.

L’últim exemple de que el Govern no està per reduir l’atur el tenim amb la contractació d’una empresa privada per donar classes d’anglès al funcionari de l’Ajuntament. Aquest servei es podria haver reduït contractant a professors titulats en situació d’atur.

La Generalitat vol privatitzar el Servei d’Ocupació

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, pretenia en abril de 2014 licitar convenis d’1,9 milions d’euros perquè les agències de col·locació i ETT trobin feina per a 10.000 persones. Segons l’esborrany, el SOC pagaria 40 euros per aturat atès (encara que no li trobin feina) en concepte de despeses de tramitació i 300 euros per cada contracte de tres mesos, 400 per contractes de quatre, 500 per sis mesos i 600 per a contractes de més de sis mesos.

Els perfils d’aturats que la Generalitat traspassaria a les agències privades de col·locació són els aturats que la Generalitat anomena “ocupables”, és a dir, aquells aturats que no necessiten formació. Per sort, aquest esborrany es va guardar en el calaix, però la Generalitat no l’ha descartat definitivament.

Comparteix: