Els estudiants ocupen les biblioteques de la UAB davant la manca de sales d’estudi

A causa de la manca de sales d’estudi obertes a la UAB i al municipi de Cerdanyola, grups d’estudiants de la UAB han decidit ocupar durant el mes de gener la biblioteca de la universitat. Demanen horaris més flexibles i llocs d’estudi en època d’exàmens.

Les estudiants membres de les assemblees de la facultat de la UAB han vist la necessitat d’actuar davant unes mancances donades per la “persistent precarització de l’educació”. Les assemblees asseguren que les biblioteques “no es troben al servei de les estudiants” i que no cobreixen les seves necessitats reals, i assenyalen la incipient privatització com a culpable: “l’esfera privada ha anat engolint les universitats públiques”.
La biblioteca de Cerdanyola ha estat tancada tot el periòde d'exàmens

La biblioteca de Cerdanyola ha estat tancada tot el període d’exàmens

Manca d’aules d’estudi

Any rere any, quan arriba l’època d’exàmens, les estudiants es troben amb el mateix problema: manca de sales d’estudi. Aquest any aquest fet s’ha agreujat a Cerdanyola, ja que el trasllat dels arxius a la nova biblioteca central de Cerdanyola ha provocat que, durant l’època d’exàmens, les estudiants de Cerdanyola no hagin pogut gaudir del servei de biblioteca. Aquest traspàs s’ha fet atenent a calendaris electorals (les eleccions seran en maig) i no atenent al calendari de la comunitat educativa.

Més usuàries, menys pressupost

El nombre d’usuaris inscrits a la Biblioteca de Cerdanyola està augmentant any rere any. Tot i aquest augment continu d’usuàries, es pot observar un descens de personal (en relació als usuaris) i un augment de contractes a tems parcial, juntament amb una disminució generalitzada de l’oferta de llibres.

La Generalitat redueix la inversió en les biblioteques

L’any 2014 la Generalitat va fer transferències als Ajuntaments per valor de 1.455 milions d’euros. Aquest any, però, les transferències seran de 1.250 milions d’euros, el que suposa una reducció de 205 milions d’euros.

Comparteix: