Primer aniversari de Cerdanyola Informa, gràcies per fer possible l’impossible!

Després de 12 fascinants i intensos mesos de vida, celebrem el primer aniversari amb molta il·lusió i estrenem nou logo!

logonew

Celebrem un any de vida amb aquest nou logo!

Què és Cerdanyola Informa?
És un portal informatiu que funciona mitjançant la constància, l’esforç col·lectiu, de manera autogestionada i dedicació voluntària de persones de la ciutat, un de tants exemples que es poden trobar a Cerdanyola i arreu, en multitud d’àmbits.

Per què vam aparéixer?

La idea de crear un mitjà ciutadà d’informació va començar a gestar-se a la primavera de 2013, fruit de la necessitat d’expressar aquelles coses que succeïen a Cerdanyola però que no tenien cabuda en altres mitjans per diversos motius.

És ben sabut que a Cerdanyola hi ha fantàstics professionals del periodisme, però la llibertat que tenen per a  escriure i/o investigar sobre depèn quins temes és, sovint, limitada. Això provoca que hi hagi informació que es perdi pel camí i no arribi a la ciutadania.

En el nostre cas, des d’uns inicis teníem clar que ens interessava no només conèixer la “lletra gran” de les qüestions que ens afecten a tots i totes a la vila, sino que, a més a més, la idea era ampliar la “lletra petita”. Anar més enllà de la ressignació i el silenci, de la manca de transparència, de la censura institucional sotmesa a interessos econòmics particulars i també empresarials. Només voliem, (i volem) obrir una via més a la reflexió amb altres punts de vista. No volem limitar-nos a acariciar la informació que ve de dalt, no tenim censuradors, almenys interns…

Censura amb efecte boomerang

Imatge cortesia de l’artistasso gràfic cerdanyolenc, Edu.

Al febrer de 2014, juntament amb dos comptes de twitter “poc còmodes” per a la impecable imatge de Cerdanyola, vam patir la censura a través d’aquesta xarxa social. A hores d’ara es desconeix la responsabilitat d’aquell parany. Després d’insistir i demostrar que el nostre compte no incomplia cap criteri de twitter ens el van tornar (tot i que ja teníem un de nou). Temps després també van reactivar els altres comptes censurats.

Sempre intentem afrontar les coses d’una manera positiva i, com va ocórrer en aquell cas, la censura va tenir un efecte boomerang fent que més gent ens conegués i s’ampliés el nombre de col·laboracions i participacions, així com de visites.

Encara queda molt per fer

Però bé, seguirem treballant i lluitant, que és el que hem intentat fer fins ara, sempre és millorable I per aquest motiu us volem donar les GRÀCIES.
Sí sí, a vosaltres que ens visiteu, que col·laboreu, que organitzeu cosetes a la ciutat, que lluiteu, que feu que la vida a Cerdanyola no es camufli amb el color gris del ciment, de la mediocritat. Sense vosaltres aquest projecte no tindria raó de ser.

Gràcies a totes aquelles persones que feu possible l’impossible.

 Continuem treballant amb més ganes, encara queda molt per fer!

Plantilla twitter

 

Comparteix: