Cerdanyola rebrà aquest diumenge la Marató de donació de sang

Amb l’objectiu d’omplir les reserves de sang i captar donants joves, Cerdanyola acollirà aquest diumenge, de 10 a 14h, la marató de donació de sang.

urlAquest diumenge, de 10 a 14h,la Plaça Abat Oliba acollirà una nova marató de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST). L’objectiu és omplir les reserves de sang però, sobretot, captar joves donants, ja que, des del Banc de Sang, alerten que “no hi ha suficients donants joves que donin sortida a aquestes persones més grans que són els donants habituals de la donació de sang a Catalunya”. Des del Banc de Sang creuen que amb aquestes maratons s’aconseguirà que les noves generacions es vagin incorporant de forma progressiva.

La importància de donar sang

Cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts. Amb una sola donació es poden beneficiar fins a tres persones necessitades. Cal recordar que per donar sang només calen uns minuts i tenir entre 18 i 65 anys. El perfil de donant de sang és el d’una persona d’uns 48 anys de mitjana, però principalment són majors de 50 anys.

El donant estrella seria aquell home que dóna sang quatre cops l’any i una dona que ho fa 3 cops. Tots els grups sanguinis són necessaris però el més demandats són els grups negatius.

#SangCerdanyola

Amb l’objectiu d’engrescar a la ciutadania a participar, Cerdanyola Informa crearà aquest cap de setmana el hastag #SangCerdanyola, un hastag que, esperem, s’ompli de fotografies de veïns i veïnes donant.

Comparteix: