El Compromís aposta per una candidatura rupturista

La Candidatura municipal de Compromís per Cerdanyola creu que a les eleccions municipals de 2015 hi haurà una oportunitat històrica per trencar amb les polítiques del passat i començar a transformar Cerdanyola des del Govern Municipal.

Imatge: Aj. de Cerdanyola

Imatge: Aj. de Cerdanyola

Des de les darreres eleccions, celebrades al maig de 2011, fins a les properes, que tindran lloc en maig de 2015, el context està molt diferent: la ciutadania està cada cop més emprenyada i s’està creant un escenari de final de règim. Això està generant bones expectatives dins de la candidatura de Compromís per Cerdanyola, que confia en aprofitar aquest moment per governar Cerdanyola amb un programa rupturista.

Situació política de Cerdanyola

Des que es va iniciar la transició, Cerdanyola ha estat governada per PSC o per ICV, amb diferents coalicions “extra naturals” en els darrers mandats. Aquests dos partits estan mostrant gran debilitat, fins a punts que arriben a treure de lloc a l’alcaldessa, Carme Carmona, que més d’una vegada el seu nerviosisme li ha fet perdre els papers al ple i ha mostrat males formes vers la resta de regidors i la ciutadania.

Aquests mateixos partits són els que ens han portat a l’actual situació local de crisi financera: deute de 90.000.000 d’euros, ecològica: abocadors tòxics descontrolats, social: desbordament dels serveis públics,…

I en aquest context, què podria aportar Compromís?

A la roda de premsa celebrada la setmana passada a la seu de Compromís, els portaveus van mostrar confiança en la seva experiència i en les seves propostes per transformar Cerdanyola quan s’aconsegueixi el repte de governar.

La presència a l’Ajuntament ha permès a Compromís adquirir molta experiència i coneixement sobre la situació real de Cerdanyola i, per altra, aprofundir molt més en les seves propostes, concretar-les i establir prioritats clares per un nou projecte de ciutat. Durant aquests quatre anys Compromís ha presentat diverses propostes per aconseguir marcar el debat polític de diferents decisions del govern.

Aquesta experiència i aquestes propostes han fet que Compromís es vegi capaç d’assumir el repte de governar, de posar en marxa un nou projecte per a la ciutat, d’aconseguir polítiques efectives des del govern local: polítiques que vagin a l’arrel dels problemes per solucionar els problemes reals de la majoria de la població.

Aposta per una candidatura rupturista

Compromís aposta per la construcció d’una candidatura que aglutini totes les forces rupturistes de Cerdanyola, amb l’objectiu de guanyar les eleccions municipals partint d’un programa de ruptura i un codi ètic. Compromís creu que aquesta candidatura ha d’anar més enllà dels partits clàssics i ha de tenir presència a les lluites pels serveis públics, les lluites veïnals, laborals, ambientals, culturals,…

Dins d’aquesta candidatura rupturista, hi ha uns eixos prioritaris, que són:

  • Polítiques valentes contra les desigualtats socials i que universalitzar l’accés als serveis municipals. Aturar els desnonaments i prioritzar la despesa en benestar social.

  • Recuperació de la gestió dels serveis privatitzats.

  • Aturar les polítiques especulatives: descontaminació dels abocadors i bloqueig del desenvolupament del Centre Direccional.

  • Ocupació: aposta per un model econòmic de proximitat i cooperatiu, i per l’ocupació pública i de qualitat.

  • Impugnació el deute, fruit d’una gestió ineficaç i pensada per beneficiar uns pocs a costa dels diners de tots.

  • Aposta per una gestió transparent i eficient. Auditoria ciutadana a fons i posar totes les irregularitats en mans de la justícia.

  • Aposta per la transparència i la participació activa de la ciutadania.

Comparteix: