El documental “Panrico, Panpobre” omple el Buirac

El passat divendres 12 al vespre es va projectar el documental “Panrico, Panpobre” al Casal Popular i Cultural Buirac (carrer Torrent, 48).

IMG_20141212_203941L’acte, organitzat per Arran Cerdanyola, incloïa el passi del vídeo i un col·loqui posterior que va suscitar l’interés del veïnat de Cerdanyola. Els convidats eren, per una banda, treballadores acomiadades de Panrico; per altra, Sofia Català i Rosa Pérez, membres de l’equip de la Columna.Cat que va enregistrar el documental, i Josep Lluís del Alcázar, militant de Lluita Internacionalista. El documental és un testimoni de la vaga de 8 mesos, la més llarga dels últims 40 anys, que va dur a terme la plantilla de la fàbrica de Panrico a Santa Perpètua. Al final de la noticia està adjuntat el documental per si hi voleu donar un cop d’ull.

Després del visionat, els convidats van prendre la paraula per explicar, des de la seva experiència personal, aquest periple que va començar el 13 de noviembre de 2013. Explicaven el patiment i alhora el sentiment d’orgull per haver estat presents en aquesta lluita.

Més tard es va obrir un torn de precs i preguntes que va generar un ric feed-back entre assitents.

Per últim, les treballadores van demanar que es fes boicot a l’empresa no comprant ni consumint els seus productes. Ens van engrescar a que seguíssim de prop el cas, ja que encara està viu a nivell judicial, a l’espera de resolucions. La propera, dijous vinent 18 de desembre a les 11.30 als Jutjats de Sabadell.

Comparteix: