Compromís per Cerdanyola creu que l’Urban s’han quedat en un projecte especulatiu

El Compromís per Cerdanyola voldria una gestió directa pel CEM Riu Sec, tot i considerar que les 6 pistes de tennis i 4 de pàdel representen un servei innecessari quan del projecte inicial han quedat fora una piscina, un pavelló i una escola i ara s’oferia la possibilitat d’abordar la construcció d’una instal·lació amb més demanda social com una pista d’atletisme. Compromís troba incoherent donar via lliure a la gestió indirecta d’aquest servei al mateix Ple en el qual s’aprova encarregar un estudi sobre la remunicipalització de serveis.

El portaveu del grup municipal del Compromís per Cerdanyola, Pol Ribas, considera que la Iniciativa Urban “només ha servit per construir una biblioteca en zona inundable i arranjar quatre espais de cara a les eleccions, al final s’ha tractat d’una simple operació especulativa quan es tractava d’arranjar els espais al voltant del riu com a eix central de la ciutat”.

Pol Ribas creu que l’audiència ciutadana per informar del pressupost del 2015 que el Ple va aprovar “és un mer gest en clau electoral del govern i com a primer pas cap a l’elaboració d’uns pressupostos participatius es queda molt curt”. Sobre la modificació dels estatuts del Consorci Urbanístic del Centre Direccional per adaptar-se al que marca la LRSAL, Compromís creu que “en el fons no varia l’esperit especulador de tot el planejament del Centre Direccional, que s’hauria d’aturar i començar a fer neteja i depurar responsabilitats per evitar acabar tenint barris fantasma de pisos buits per falta de demanda o un gran centre comercial que enfonsi el comerç local”.

Respecte a la creació d’una comissió d’estudi sobre el futur de l’empresa mixta Cerdanyola Aparca, Ribas demana “no fer demagògia i estudiar en profunditat què és el que falla en la gestió dels aparcaments públics a la ciutat i fer un plantejament econòmic que eviti haver d’abocar-hi diner públic cada any”.

El Ple va aprovar per unanimitat una moció que reclama la millora de les urgències a l’hospital del Parc Taulí amb reobertura de llits o la construcció de l’hospital Ernest Lluch de Cerdanyola – Montcada – Ripollet amb gestió pública. El Compromís denuncia el que consideren un procés de desballestament privatització de la sanitat pública “que ja va començar amb el govern del tripartit a la Generalitat”.

http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2014/12/05/cxc_ple_novembre14.html

Comparteix: