S’inicien els treballs d’esbrossat i recollida de residus al Riu Sec

Durant aquests dies s’ha impulsat una campanya d’esbrossat i recollida de residus a l’entorn del Riu Sec per evitar obstruccions en els ponts en cas de grans riuades.

El Riu Sec s’està netejant per tot el seu tram de Cerdanyola, des de la Nacional 150 fins al Carrer Santa Anna. L’objectiu és evitar possibles desbordaments i obstruccions en els ponts en cas de riuades.

pasarela-riu-sec

El “pont de la vergonya”, el més perillós

El punt més perillós del Riu Sec dins de l’àmbit urbà, en cas de grans riuades, és el conegut “pont de la vergonya”. La passera que creua el Riu Sec entre el Passeig Acàcies i el Passeig del Pont, coneguda popularment com el “passera de la vergonya” (pel seu elevat cost, de més de 2 milions d’euros, i per la seva inutilitat).

El pont va ser inaugurat per Antoni Morral (alcalde que ha declarat recentment davant la policia per presumptes irregularitats a l’Ajuntament de Cerdanyola) al maig de 2011. La seva obra va estar aturada per que s’estava construint un metre per sota de la cota d’inundabilitat. Això va provocar canviar els plànols de tot el projecte, ja que suposava un gran perill d’inundació per al barri de les Fontetes.

En l’actualitat, el pont continua estant un metre per sota del nivell de seguretat, però s’han reforçat els murs del riu amb altures de formigó.

Comparteix: