L’Ajuntament paga 315 euros a cada regidor per una reunió d’un minut

315 euros per assistir a una comissió informativa d’urbanisme en la que al minut havia finalitzat. És només un exemple de l’evidència de les abusives i excessives retribucions que paga l’Ajuntament als regidors a Cerdanyola.

cerdanyola valles_plaça ajuntament_001El PSC va acordar a l’inici del mandat que cada regidor sense exclusivitat cobraria 315 euros per assistir a les comissions informatives. Fruit d’aquest acord, el passat dimecres 19, els regidors es van repartir, cadascú, 315 euros per una comissió informativa d’urbanisme que tan sols va durar un minut i que tenia només tres punts (aprovació de l’acta anterior, informacions de l’àrea i precs i preguntes),

Aquesta quantitat per un minut de reunió és escandalosa, i més en el context actual on moltes de famílies cerdanyolenques no tenen cap ingrés a la seva llar.

Aquesta quantitat es reparteix tot els mesos

Aquesta retribució de 315 euros per regidor per assistir a les sessions informatives és una pràctica que es repeteix tots els mesos. Una setmana abans de la sessió plenària, es celebren les següents comissions informatives: Serveis a les persones i Benestar Social, Urbanisme i Espai públic, Alcaldia-Presidència i Serveis econòmics. 

Què són les comissions informatives?

Les comissions informatives són òrgans en sessió tancada (els ciutadans no poden assistir) on tots els grups disposen de dret a veu i vot (ponderat). També participen els caps de les àrees sobre les que s’informa, per donar tots els antecedents dels expedients i respondre les preguntes i precs de l’oposició.

Moció per reduir la despesa política (no aprovada)

El 27 d’octubre de 2011, el grup municipal Compromís per Cerdanyola va presentar una moció per reduir la despesa política a l’Ajuntament de Cerdanyola. Aquesta moció denunciava que no era just que, mentre s’està exigint esforços enormes a la ciutadania (reducció de les polítiques socials, augments indiscriminats d’impost i taxes…) el govern malbarati diners. Per aquest motiu, Compromís va proposar mesures per reduir aquesta despesa:

  • Limitar el nombre d’indemnitzacions que una regidora o regidor pot percebre per assistència a sessions.
  • Reducció del 30% en els sous de l’alcaldessa i els membres del govern (regidories i càrrecs de confiança) i també en les indemnitzacions per assistència a sessions.
  • Supressió dels telèfons mòbils per als membres del govern.

Totes aquestes mesures van ser rebutjades pel PSC, PP i CiU, per la qual cosa no va ser aprovada i, a dia d’avui, continuem malbaratant diners en reunions de deu minuts.

Comparteix: