La caravana internacional antimàfia arriba al Vallès

Barberà del Vallès serà la localitat escollida per la parada vallesana de la caravana internacional antimàfia.

B2tdu6IIIAAk12OLa iniciativa, que va néixer a Sicília fa vint anys i, per primera vegada, visita Catalunya, vol conscienciar sobre el tràfic d’éssers humans.

Barberà del Vallès ha sigut la localitat vallesana escollida per acollir la Caravana Internacional Antimàfia, que arriba per primer cop a Catalunya. Es tracta d’una iniciativa que va arrencar el 1994 a Sicília, com a resposta als assassinats dels jutges antimàfia Giovanni Falcone i Paolo Borsellino, i que pretén sensibilitzar la societat sobre el que suposen les xarxes de crim organitzat. El 1996, la caravana va estendre’s per tot Itàlia i posteriorment va convertir-se en un esdeveniment internacional, promogut per les organitzacions ARCI, Libera i Avviso pubblico.

A Catalunya hi aterra gràcies a la col·laboració entre la federació de Casals de Joves de Catalunya i diverses organitzacions sicilianes. L’edició d’enguany té com a fil temàtic “els nous esclaus” i busca conscienciar sobre el tràfic d’éssers humans, que afecta principalment persones migrades de països del sud i en què. Sovint, hi participen xarxes mafioses. L’any passat, en canvi, la caravana tractava sobre els costos econòmics que per a la societat té l’economia submergida que creen les màfies. Catalunya tindrà tres aturades, la primera ha sigut avui a Barberà del Vallès i, durant els propers dos dies, passarà per Molins de Rei i Barcelona. Directa.cat

Comparteix: