Sis polítics i alts càrrecs de Cerdanyola declaren davant la policia per irregularitats a la gestió d’esports

Sis caps i ex-regidors de l’Ajuntament de Cerdanyola han estat cridats a declarar per la Fiscalia per signar adjudicacions irregulars amb la Federació Catalana de Handbol.

pem_guieraEl Govern de Cerdanyola està sent investigat per la Fiscalia per suposades adjudicacions irregulars de dues concessions de centres esportius de la ciutat: la del Casal de l’Esport Altis i les piscines municipals de Montflorit. Les dues concessions van estar adjudicades a la Federació Catalana de Handbol.

 Altis

El Casal de l’Esport Altis va ser adjudicat directament per l’Ajuntament al 2008. Aquesta decissió va ser aprovada en un plenari amb vots a favor d’ICV, EUiA, CiU y PSC. Llavors, Fèlix Riba (CiU) era regidor d’esports i Santiago Cayuela (ICV-EUiA) de finançes.

 Piscina de Montflorit i de Fontetes

Les dos piscines municipals de Montflorit i Fontetes també van ser adjudicades a dit per l’Ajuntaent a la FCH. Curiosament, aquesta adjudicació, com la de l’Altis, també es va realitzar a l’any 2008.

 Manca de transparència en la comissió d’investigació

 Al 2013 es va crear una comissió d’investigació per analitzar els contractes de la FCH i l’Ajuntament. Malgrat tot, aquesta comissió és una eina inútil, ja que els grups polítics de l’oposició que participen es queixen contínuament de la manca d’informació: informes de supervisió i control d’obres, comptes anuals auditades de 2008, 2009 i 2010,…

Cridats a declarar

Encara no s’han publicat els noms, però si que es sap que són dos ex-regidors d’esports, un ex-regidor d’economia i finançes, un cap de serveis econòmics i un cap de contractació. Els últims regidors d’esports del Govern de Cerdanyola han sigut: Juan Emilio Romero (PSC, 1999-2003), Santiago Cayuela (ICV, 2003-2007), Fèlix Riba (CiU, 2007-2011), Marc Costa (CiU, juny i juliol 2011) i Félix Sánchez (PSC, juliol 2011 – abril 2012). Santiago Cayuela va dimitir com a regidor de l’Ajuntament de Cerdanyola en el ple d’octubre.

Comparteix: