L’emissió de gasos i lixiviats de l’abocador Elena estan fora de control

L’Abocador Elena, un dels abocadors situats al Centre Direccional de Cerdanyola, no es pot clausurar perquè té greus problemes per controlar l’emissió de gasos i lixiviats.

Imatge: Cerdanyola Crida

Imatge: Cerdanyola Crida

L’Abocador Elena, que havia de ser un exemple a seguir en la gestió de residus de Catalunya, s’ha convertit en un greu problema pel medi natural de Cerdanyola i per la salut de les persones.

Dins de l’abocador Elena s’han anat depositant durant anys bales provinents d’ecoparcs (com el que està situat a Montcada). Ara, quan l’abocador Elena està en la fase 2 de clausura, s’ha hagut d’aturar tot perquè s’han adonat que els agents contaminants estan descontrolats: contaminació d’aigües subterrànies amb lixiviats que sobrepasen el volum de les piscines, contaminació de l’aire amb gasos tòxics, enfonsament del sol a causa del pes de les bales d’ecoparc,…

Com sempre, parlar d’un abocador a Cerdanyola és parlar de Puigfel, i parlar de Puigfel és parlar d’incompliments: Puigfel tenia la llicència de l’abocador Elena caducada des de fa dos anys i està fent la clausura tres anys més tard del previst.

Comparteix: