La FCH continua atacant l’Ajuntament

Tomàs Moral, president de la Federació Catalana de Handbol, continua afirmant que «l’Ajuntament de Cerdanyola espera la liquidació de la FCH».

pem_guieraEl president de la FCH està convençut que l’Ajuntament de Cerdanyola vol la liquidació de la Federació per aprofitar-se de la situació i aconseguir les instal·lacions esportives de Guiera a un preu “de ganga”. Aquest preu seria de 2,3 milions d’euros, gairebé un milió menys que el que demanaven fa un mes. Segons Tomàs Moral, aquesta rebaixa ha sigut un “abús de dret” per part de l’Ajuntament.

Tomàs Moral diu que “estem disposats a renunciar als diners si podem continuar jugant a handbol”. Aquesta frase és completament oposada a l’actitud dels diversos òrgans directius que ha tingut la FCH durant els últims anys, amb sous astronòmics, cosa que feia suposar que els importava més els diners que el handbol. De manera que, si algú ha volgut liquidar la FCH no ha sigut l’Ajuntament, com diu l’actual president de la Federació, sinó que ha sigut la pròpia Federació.

Actualment no pot rebre diners públics

Segons Tomàs Moral, la FCH té unes despeses de 600.000 euros (treballadors, organització de competicions i seleccions catalanes). La seva font principal d’ingressos procedien de les arques públiques (Generalitat), però actualment, com que està en procés judicial, aquesta aixeta s’ha tancat.

Guiera SI és viable

En un comunitat emès per la Federació Catalana de Handbol l’1 d’octubre, diu Aviat farà quatre anys que la FCH va posar sobre la taula de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallés l’absoluta inviabilitat de la concessió del PEM Guiera”. Des de que l’Ajuntament de Cerdanyola gestiona les instal·lacions de Guiera, els números han estat positius (superàvit de 74.000 euros en dos mesos) i, a més a més, s’han pogut pagar totes les factures d’aigua i llum que es devien abans de la intervenció. És a dir, quan la FCH pagui aquestes factures a l’Ajuntament, el benefici de l’explotació serà encara major. Segurament aquesta situació s’hagués pogut resoldre d’altre manera si l’Ajuntament hagués fet un seguiment dels ingressos i despeses de les instal·lacions de Guiera durant tota la seva etapa gestionada per la FCH.

Com funciona l’actual gestió del Guiera?

La FCH “s’encarregarà” dels beneficis i les pèrdues que es puguin tenir durant la gestió de l’Ajuntament. És a dir, si al finalitzar aquesta gestió municipal, el compte surt positiu (fins ara hi ha un superàvit de 74.000 euros), serà la FCH (i no l’Ajuntament) qui es benefici d’aquests diners. En quant a les pèrdues, en teoria, també hauria de ser la FCH de Handbol qui les assumeixi però, com que ara mateix es mostra incapaç de pagar, aquestes pèrdues, segurament, les assumiria l’Ajuntament. És a dir, un nou exemple del que passa quan una empresa es privatitza: si hi ha guanys, guanya l’empresa; si hi ha pèrdues, perd l’Ajuntament.

Quina resposta estan donant els bancs?

L’ICF (Institut Català de Finançes) i Bankia no han prestat conformitat a la proposta d’acord de l’Ajuntament de Cerdanyola acceptada per la FCH on, els primers pagarien 2,4 milions d’euros a canvi de recuperar les instal·lacions.

Al juliol, la Federació i l’Ajuntament de Cerdanyola van assolir un acord per resoldre el contracte de concessió al pavelló de Guiera, com a seu de l’handbol català. El pacte consistia que Cerdanyola assumia la propietat total del pavelló i el deute de 3 milions amb els bancs. Quan semblava tancat aquest acord, el ple de l’Ajuntament de Cerdanyola va proposar una nova oferta que va sorprendre a les altres parts, especialment als bancs. El Ple de Cerdanyola va proposar assumir 2.360.000 de deute, eliminant el valor de reversió (uns 460.000 euros) que corresponia a la Federació. Malgrat això, la FCH ho va acceptar, però els bancs es van negar al canvi de condicions.

 

Comparteix: