Nova victòria de les treballadores del Sincrotró

El jutge dona la raó a les treballadores del Sincrotró en la demanda que van presentar per reclamar la paga extra de 2012.

sentnciasincotrpagaextra-140923135305-phpapp01 albaEls treballadors de Sincrotró que van presentar la demanda han rebut la sentència del judici sobre la paga extra suprimida el 2012. En la sentència, el jutge considera que el Consorci no va aplicar correctament el Reial decret 20/2012 i condemna a CELLS a tornar als demandants la part de paga extra ja meritada des de gener fins a la data d’aplicació del RD (aproximadament el 53% de la paga). Aquesta demanda va ser presentada per gairebé el 66% de les treballadores (101 dels 150 que formen la plantilla). Accedir a la sentència.

Aquesta no ha sigut la primera lluita que han tingut les treballadores del Sincrotró amb els seus directius. Ja en 2010 van tenir movilitzacions contra la directia per lluitar contra la retallada salarial. Llavors, les treballadores demanaven que les retallades tinguin un percentatge major en aquells salaris més alts. Aquesta lluita va suposar més de 10 vagues contra els gestors i la seva actitud opaca i autoritària.

Comparteix: