El ple extraordinari sobre el Guiera destapa intencions polítiques i amaga responsables

El PEM Guiera porta des del 4 agost 2014 intervingut per l’Ajuntament. Durant tot aquest temps els números han estat clars: les instal·lacions del Guiera són rendibles i mantenen l’equilibri: els ingressos dels seus socis cobreixen despeses de personal i manteniment.

DSC02715En relació a aquests números, Marc Guillamón va augurar un bon futur pel Guiera, però en cap moment va parlar que en un futur es mantindria la gestió directa d’aquestes instal·lacions, cosa que sí que va demanar la portaveu d’ERC, Helena Solà, i el portaveu de Compromís, Pol Ribas.

Gràcies a Compromís, ERC i PP, que al ple de juny van avisar que el mutu acord suposava una il·legalitat, l’Ajuntament s’ha estalviat un milió d’euros. En aquest sentit, Marc Guillamón nega que haci estat gràcies a la pressió d’aquests tres partits, però els vídeos de juny publicats al portal de l’Ajuntament així ho fan constar. En aquests mateixos vídeos (i acta del ple) queda en evidència que tant PSC com Els Verds, ICV, EuiA i CiU estaven disposats a pagar els 3,4 milions que demanava la federació en aquest mutu acord.

L’estudi de viabilitat fet durant l’últim període de gestió de la Federació Catalana d’Handbol ho va realitzar l’auditoria Faura Casas, una auditoria involucrada amb el cas de Corrupció de la sanitat catalana, ja que va auditar a els Comptes de Badalona Serveis Assistencials (gestionada paper CSC, també auditat per Faura-Casas). Des de 1998 BSA va adjudicar contractes per 7,8 milions d’euros a les empreses de Bagó (també auditades per Faura Casas) sense cap mena de contracte.

Al ple d’avui, CiU semblava haver perdut la memòria en afirmar que el Guiera no ha suposat cap cost per als ciutadans de Cerdanyola, una cosa totalment falsa, ja que per la seva construcció el consistori va posar 4 milions d’euros i els terrenys i ara, a més, posarà 2,3 milions d’euros més. En aquest sentit, l’Helena Solà afirmava que aquests 2,3 milions es veuran augmentats en un futur.

Als últims minuts, Pol Ribas va demanar que es tornés a convocar la comissió informativa especial, ja que encara quedaven moltes ombres a l’aire. Així mateix, també han preguntat que què es farà amb tants incompliments informats i que consten a l’expedient, tots ells objecte de sanció. Una altra pregunta que ha llançat el portaveu de Compromís és on han anat a parar tots els guanys dels primers anys.
Actualment, amb menys socis que al principi, s’ha demostrat que la gestió és viable.

Finalment el ple va aprovar, amb els vots favorables del PSC, Els Verds, ICV, EUiA i PP el pagament d’aquests 2,3 milions per quedar-se amb les instal·lacions. Un nou sobrecost per la ciutadania de Cerdanyola derivat d’una gestió molt qüestionable que, de nou, no tindrà cap responsable polític.

Comparteix: