LOMCE, LEC i retallades en l’inici del nou curs escolar
Tret de sortida del nou curs escolar amb la continuïtat de les polítiques de retallades en educació.
Aquest curs 2014-2015 el Departament d’Educació continua aprofundint l’aplicació de la LEC i en noves retallades, com són la reducció de mestres a l’escola, l’augment de les ràtios (nombre d’alumnes per mestre), l’empitjorament de les condicions laborals dels treballadors/es, la reducció de beques, el retard en les substitucions i, per augmentar els problemes, l’aplicació de la LOMCE.
La LOMCE és l’atac més gran a l’escola pública des de la instauració de la democràcia. Aquesta nova llei ataca a l’escola pública catalana i dóna privilegis a l’ensenyament privat. La LOMCE té com a objectiu que l’escola pública es gestioni com una empresa privada, convertint així l’educació en una mercaderia, i no com un dret bàsic i universal. Aquesta llei també suposa un atac a la immersió lingüística i a la independència curricular dels centres catalans, ja que preten que tot el temari sigui gestionat des del Govern d’Espanya. Això suposa una pèrdua de la realitat educativa amb l’entorn de cada escola. Dins d’aquest currículum imposat des de Madrid, està la obligatorietat de cursar religió catòlica.
Per la seva banda, i contra aquest atacs, el Govern de la Generalitat no lluita de ferm per evitar aquesta implantació, ja que l’educació pública no és una prioritat per a les institucions polítiques catalanes.