ERC denunciarà l’adjudicació del contracte del servei tanatori

El passat mesde juliol ERC va denunciar irregularitats greus en l’adjudicació del contracte del servei de tanatori i cementiri a l’empresa Funeraria Truyols. A data d’avui el grup municipal denuncia que encara no ha rebut resposta de l’Ajuntament.

 Decret d’alcaldia

A mitjans de juliol ERC denunciava que el contracte de gestió integral del servei de tanatori i l’ampliació del cementiri havia estat adjudicat a la funerària Truyols per decret d’alcaldia, sense passar pel plenari. Daniel Mallen explicava que aquests contractes han de ser aprovats al plenari, ja que són concessions que excedeixen el 20% dels recursos ordinaris de l’Ajuntament.

Silenci administratiu

La petició d’ERC encara no ha estat resposta pel Govern, havent-se passat així el termini legal establert per la llei. Degut a això, ERC afirma que anirà al contenciós administratiu per denunciar la contractació.

Compromís i ERC s’oposen a la privatització del servei

Els serveis funeraris de Cerdanyola continuaran sent sinònim de lucre degut a que Truyols seguirà fent negoci gràcies a les gestions que faran sobre el cementiri i el nou tanatori. Compromís per Cerdanyola i Esquerra s’oposen a aquest model de privatització i van demanar al Govern apostar per la gestió directa. Al mateix temps, consideren que és un risc per a la salut de les persones la presència d’un crematori tan pròxim als habitatges.

El projecte

Plànol realitzat per La Vanguardia

Plànol realitzat per La Vanguardia

El projecte va estar adjudicat per l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, a la “Funèraria Montserrat Truyols S.A.”. En aquest acord l’empresa assumeix la gestió privatitzada d’aquests serveis durant els propers 40 anys. En tot aquest temps, el consistori només es quedarà el 4% dels beneficis anuals. Amb aquest nou contracte, el Govern de Cerdanyola continua permetent que una empresa segueixi fent diners a costa d’uns serveis molt delicats com ho són els serveis funeraris.

  • Ampliació del cementiri. El cementiri de Cerdanyola s’ampliarà un 25%, augmentant la xifra de nínxols de 3.149 a gairebé 4.000. Al mateix temps, es restauraran els 400 nínxols que tenen greus patologies, s’acondicionarà la zona d’aparcaments i els accesos al cementiri.
  • Nou tanatori. El nou tanatori, que estarà ubicat just davant de les instal·lacions de l’actual cementiri, disposarà de quatre sales de vetlla, sala de cerimònies multiconfessional, sala d’espera i una zona de cafeteria.
Comparteix: