Es compleix un mes de la intervenció del PEM Guiera

El passat 4 d’agost l’Ajuntament de Cerdanyola es va veure obligat a intervenir provisionalment el PEM Guiera després de que la Federació Catalana d’Handbol (FCH) anunciés que no prestarien més serveis, incomplint així el contracte.

El pols de la Federació Catalana d’Handbol
La Federació Catalana d’Handbol està mantenint un pols amb l’Ajuntament amb l’objectiu d’aconseguir el “mutu acord”. Aquest “mutu acord” consisteix en què l’Ajuntament ha de pagar a la FCH més de 3 milions d’euros per quedar-se amb les instal·lacions.

La Federació Catalana d’Handbol fa un ERTE
L’entitat presidida per Moral va presentar el passat mes de juliol un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació per a tota la plantilla de la FCH vinculada a l’activitat del pavelló Guiera.

Una gestió lamentable i opaca
La gestió del PEM Guiera ha estat sempre molt criticada i els preus dels seus serveis eren molt qüestionables, tenint en compte que l’Ajuntament va fer-se càrrec de la meitat del cost de les instal·lacions. A més a més, no ha existit cap espai per a la participació de la ciutadania a l’hora d’evitar la mala gestió i el malbaratament dels recursos públics.

El Govern de Cerdanyola ha estat còmplice
L’aval bancari que havia de presentar obligatòriament la FCH està caducat des de 2004. Un aval caducat des de 2004 sense que a els responsables del Govern local paper que han passat d’ICV, PSC i CiU hagin fet ni dit res. Això implica que hi ha una responsabilitat política dels que han gestionat els Àrees de Contractació i esports a l’Ajuntament tots aquests anys. L’Ajuntament com a tal no és responsable d’aquesta mala gestió, ho són persones en va concretar, persones que difícilment assumeixin els seves responsabilitats.

Comparteix: