El Govern de Cerdanyola està malbaratant gairebé 13 milions d’euros

Com acostuma a ser normal en tots els mandats que hem viscut a Cerdanyola, els Governs de torn aprofitan l’últim any per malbaratar diners en obres que mai han pasat per consulta ciutadana i que tenen, com a objectiu, omplir els mitjans informatius de fotos per la campanya electoral. Això si, a un cost astronòmic: 13 milions d’euros.

Aquestes obres estan financiades amb els impostos de tots els ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola, malgrat que des del Govern ens diguin que una part d’aquestes obres es fan gràcies a ajudes d’institucions externes. S’ha de recordar que tots els diners rebuts d’institucions externes surten de la butxaca de tots els ciutadans, és a dir, ho paguem nosaltres.

Cost de les obres

Cost inicial publicat al BOE, normalment aquest preu augmenta.

Zona Esportiva Municipal Riu Sec: 926.834,76 euros

Pont del Remei: 1.654.867,15 euros

Passeig entre Santa Anna, La Sínia i carrer de Riu Sec: 1,229,908,51 euros

Zona d’Esbarjo de Can Xarau: 343.002.33 euros.

Biblioteca Central: 5.389.988.67 euros

Camp de futbol Fontetes: 1.778.854,23 euros

Remodelació de l’Ateneu: 278.418.14 euros.

Obres Passeig Acàcies: 1.340.226,49 euros.

TOTAL: 12.942.100.28 euros

Consulta ciutadana

Imatge: Aj. de Cerdanyola

Imatge: Aj. de Cerdanyola

Moltes d’aquestes actuacions estan dins de la partida europea de URBAN, que consisteix en dotar econòmicament d’ajudes a l’Ajuntament per millorar l’entorn del Riu Sec. Dins d’aquests pressupostos europeus, hi havia una partida per fer consultes populars en relació a aquestes actuacions. L’Ajuntament, però, no ha fet aquestes consultes per saber les prioritats del poble.

Ocupació

El Govern afirma que aquestes obres creen ocupació. I no menteix. El que no diu és que, dins d’aquesta ocupació, la majoria de treballadors són de fora de Cerdanyola, ja que les empreses que han contractat són externes.

Camp de futbol de Santa Anna

El Camp de futbol de Santa Anna ha patit durant els darrers anys el malbaratament de l’oblit, amb el desgast que això comporta per les instal·lacions. Aquest tipus de pràctiques és molt habitual a Cerdanyola, ja que també ha passat amb altres grans instal·lacions. Amb aquestes pràctiques els governs pretenen tenir l’excusa perfecta per fer una gran inversió i, com no, una gran foto.

Comparteix: