Dilluns al CAP La Farigola: “S’ha de donar la volta al procés privatitzador de la sanitat”

Tot i la pluja, dilluns passat va tenir lloc al CAP La Farigola la concentració en Defensa d’una Sanitat Pública, Universal i de Qualitat organitzada per a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cerdanyola -Ripollet.

Assemblea informativa a l'interior del CAP La Farigola

Es va informar i incidir en que aquestes malnomenades retallades que s’estan patint formen part d’una ofensiva de destrucció i privatització del Sistema Nacional de Salut Català. Afirmen que des de els diferents governs, volen fer veure que les les retallades són poques i, a sobre, fer creure que són necessàries, imprescindibles i que la població ha abusat. Amb la complicitat dels grans mitjans de comunicació, aquest “mantra” va calant a la societat mentre ells fan negocis amb la salut i expolien el poc que queda.  ue sense adonar-se’n  la societat sigui realment conscient es van acumulant i que quan van passant desapercebudes. Comenten que s van fent una bola i quan ens adonem… serà molt dificil tornar-hi.

En aquest marc privatitzador, la Plataforma s’oposa amb firmesa:

  • Al reial decret (16/2012) que exclou un ampli sector de la població i acaba amb el sistema de salut igual i universal per a tothom.
  • A l’externalització ni concertació de serveis públics a mans d’empreses privades.
  • Al copagament (repagament)
  • A la disminució de personal i de recursos materials.
  • A que hi hagi tanta desinformació a gran part d’usuaris i usuàries d’aquestes mesures a l’estiu, éssent responsables la direcció dels CAPs i l’Ajuntament. La mateixa problemàtica que l’any passat.

També proposa i destaca:

  • Incrementar participació democràtica i confluència entre treballadors  i usuaris.
  • Augment del pressupost social i bona gestió d’aquest, considerant que el que van aprovar al 2012 són ridículs i van en contra del Sistema Públic de Salut Català.
  • Que no existeixi la possibilitat de que les indústries i empreses de diagnosi i farmacèutiques puguin especular i fer negoci abusiu amb vacunes i medicaments, poden ser indispensables per als malalts.
  • Hi ha treballadors i treballadores que estan lluitant activament informant les usuàries del que va passant i participant a les campanyes que es convoquen.
  • Solidaritat amb Bellvitge, Vall d’Hebron, etc, de CAPs i Hospitals d’arreu que s’estan mobilitzant en contra de l’estafa de la privatització.
Assemblea informativa a l'interior del CAP La Farigola

Assemblea informativa a l’interior del CAP La Farigola

Consideren vergonyós que els responsables d’un Ajuntament que es considera d’esquerres hagin volgut participar d’aquesta política privatitzadora, conformant-se i quedant satisfets amb les decisions presses, d’esquenes i en contra dels interessos de la població.

“NO deixem que això passi, perque si s’arriba a aquesta situació, ja no hi haurà solució.”

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública crida la ciutadania a participar i treballar conjuntament. Es tornaran a reunir a partir del setembre al Centre Cívic del Pont Vell (c/Nstra. senyora dels àngels, 15), els dimarts  de 19h a 20h.

Notícies i informació relacionades:

Nova retallada als CAPs de la ciutat Estiu 2014: Continuen les retallades als CAPs de la ciutat El Govern no té voluntat de fer arribar el bus urbà al CAP II www.cafeambllet.com

Comparteix: