Modificacions de l’ICIO i taxa HADI a favor dels grans empresaris

Compromís per Cerdanyola va tornar a veure com, de nou, el Govern desestimava les seves al·legacions, una pràctica agafada ja pel Govern per sistema. Aquest cop les al·legacions estaven dirigides contra la regulació de la taxa HADI, relacionada amb sancionar a entitats financeres, grans empreses i societats propietàries de pisos buits; i contra la modificació de l’ICIO (Impost de construccions, instal·lacions i obres).

polcomproAquest cop, el Govern tenia sobre la taula dos informes tècnics, un de urbanisme i un altre de serveis econòmics. Un d’ells estimaven algunes al·legacions mentre que l’altre ho desestimava tot. El Govern ha agafat l’informe que ho desestima tot, és per això que Pol Ribas va dir-li al Govern que són desestimats per sistema.

Al·legacions a la modificació de l’Impost de construccions, instal·lacions i obres

La primera al·legació tractava de les bonificacions d’impostos a la UAB. Compromís considera que s’ha d’estudiar cada cas, ja que les instal·lacions de la universitat pública també són utilitzades per activitats privades amb finalitats lucratives. Al mateix temps, Compromís s’oposa al conveni entre Ajuntament i UAB perquè això suposa una condonació dels impostos no pagats durant anys.

Amb la segona al·legació Compromís pretenía suprimir les bonificacions a l’àmbit del Centre Direccional. Amb la modificació del Govern, el Centre Comercial del Centre Direccional gaudirà de bonificación del 30% a l’ICIO.

El Govern no compleix la seva paraula sobre la taxa HADI

Compromís va recordar que a gener es va aprovar una moció a proposta de la PAH que demanava la participació ciutadana per impulsar la taxa HADI. El Govern es va comprometre amb la PAH a impulsar un nou espai de participació, però a dia d’avui no s’ha fet res. Dins d’aquesta moció presentada i aprovada al gener, es preveien sancions de fins 100.000 euros, una quantitat molt per sobre de les sancions aprovades al ple de juliol.

Al mateix temps, Compromís demanava, en una de les seves al·legacions a aquesta taxa HADI, que s’ha de caminar cap al recàrrec del 50% de l’IBI als pisos buits. De fet, aquesta mesura es va aprovar al ple de maig de 2012 però, de nou, el Govern no ha fet res per complir-la.

Comparteix: