S’aprova la moció en solidaritat amb el poble palestí

Compromís per Cerdanyola va presentar una moció en solidaritat amb el poble palestí i de condemna i rebuig al genocidi que duu a terme l’estat d’Israel a la Franja de Gaza.

Al passat ple de Juliol Compromís va presentar una moció per denunciar les accions del Govern d’Israel i del seu l’exèrcit d’ocupació del territori palestí. A Gaza, objectiu fonamental de l’atac, viuen 1.7 milions de palestins en 360 quilòmetres quadrats, dels quals 1.2 milions van ser expulsats de les seves terres en el que ara és el sud d’Israel. Els palestins estan virtualment desarmats davant Israel, sisè exportador mundial d’armes amb un dels exèrcits més moderns del món i un considerable arsenal nuclear il·legal. Malgrat tot, el Partit Popular deía al ple que aquesta era “una guerra entre iguals”.

El Govern de Cerdanyola bonifica a empreses que col·laboren amb Israel

El regidor d’ERC, Dani Mallén, va recordar al Govern del PSC i ICV-EUiA que el mateix govern que avui aprova a favor aquesta moció i presenta una declaració institucional a favor de la pau a Israel, bonifica a empreses com Sener. Sener és una empresa que dedica gran part de la seva producció a l’armamentística. Actualment Sener té acords amb empreses israelianes d’armament que col·labora en la construcció de cinc tipus diferents de míssils que ara mateix estàn matant a nens i civils a Isarel. A Cerdanyola, Sener va comptar amb grans beneficis fiscals en 2011, any en que va aterrar al nostre municipi.

 Moció aprovada

 Amb la moció, aprovada, l’Ajuntament de Cerdanyola exigeix:

  • El cessament immediat del foc, la massacre i el genocidi impune del poble palestí, i la retirada immediata del exèrcit sionista de Gaza.
  • L’establiment d’una Comissió d’alt nivell de l’ONU per treure de la pols els vells tractats i acords sobre Palestina i Israel, i actualitzar-los a la situació d’avui.
  • El reconeixement del Dret d’Autodeterminació i Sobirania de l’Estat Palestí, posseïdor històric dels territoris que dia a dia són usurpats per Israel amb el suport de EUA i el silenci còmplice de l’ONU.
  • La tornada immediata de la representació de Catalunya a Israel, per donar comptes davant el Parlament de Catalunya i el poble, de la seva gestió per aturar la guerra d’ocupació i el genocidi del poble palestí.
  • Pau amb dignitat per a les humiliades i agredides.
  • Que la Generalitat de Catalunya trenqui tots els acords diplomàtics i comercials amb l’Estat d’Israel.

La massacre de Gaza en xifres (a dia 29 de juliol de 2014)

Imatge: La Directa

Clica a la imatge per ampliar-la. Imatge: La Directa

 

Comparteix: