Carme Arché (ICV) preten que els afectats per les hipoteques visitin en solitari els Serveis Socials

La regidora de serveis socials, Carme Arché, va manifestar al ple de dijous que, quan un afectat per la hipoteca ha de visitar els serveis socials, ho ha de fer en solitari, sense l’acompanyament de cap membre de la PAH Cerdanyola (Plataforma d’Afectats i afectades per la Hipoteca).

plenillo

Ciutadania durant el plenillo

Segons la regidora, hi ha situacions determinades que s’han de visitar als tècnis en solitari, com és el cas de les afectades per les hipoteques “com quan anem al metge per rebre un diagnòstic o una prova”.

Això és tot el contrari del que recomanen fer des de la PAH: “anar sempre acompanyat”, i és més similar als suggeriments de molts directius de bancs. No es juguen prou els afectats i afectades com per buscar tot el suport que considerin?

 ”L’Ajuntament té recursos que la PAH no té”

Carme Arché també va manifestar que la PAH té uns recursos, però no els té tots, “els altres (recursos) els tenim nosaltres, això recordem-ho. Si tinguéssin certs recursos possiblement no vindrien (la PAH) aquí”.

Si ben és cert que la PAH no té gaires recursos econòmics, tenen la sort de comptar amb altre tipus de recursos com l’esperit de lluita, voluntat per a canviar les coses, recolzament i col·laboració de milers de persones, entre d’altres. Hem de recordar que les PAHs d’arreu del territori, a dia d’avui, porten aturats 1135 desnonaments i, a través de l’Obra Social la PAH, s’han reallotjat 1180 persones

Desafortunades declaracions de la regidora, en cap moment va posar en dubte tots els recursos econòmics i jurídics dels que disposa l’Ajuntament per a disminuir i erradicar l’impacte d’aquesta dramàtica situació. El que es posa de manifest és  la voluntat política i la distribució de les partides pressupostàries en funció de les necessitats de la població és, si més no, sorprenent.

Inacció dels serveis socials degut a la manca de recursos

Diversos membres de la PAH van denunciar la inacció dels serveis socials.  Una afectada va posar de manifest que, mentre l’Ajuntament li deia que “lo sentimos mucho pero el día 20 usted tiene que estar fuera del piso, búscate la vida”, la PAH li va aconseguir un aplaçament del desnonament.

Com hem comentat anteriorment, s’ha de tenir en compte que els recursos per part de l’Ajuntament que són destinats a serveis socials disten molt del que aquesta població necessita, cosa que dificulta un bon funcionament d’aquest àmbit, entre d’altres.

Comparteix: