El PSC de Cerdanyola vota a Miquel Iceta i Pedro Sánchez

L’agrupació local del PSC va acudir el passat diumenge a les urnes per votar als nous primers secretaris del PSC i del PSOE. El procés ha estat venut com una renovació del partit per evitar caure més baix però, representen Pedro Sánchez i Miquel Iceta la renovació?

Pedro Sánchez

Pedro Sánchez ha estat vinculat a Caja Madrid de 2004 a 2009 com a representant del PSM l’Ajuntament de Madrid. Durant aquest període va contribuir, amb els seus vots, a:

  • Politització de l’entitat que ha donat lloc al major cost del rescat financer.
  • Donar suport a la compra del City National Bank of Florida (novembre de 2008) per 927 milions d’euros (la major inversió a l’estranger en la història de l’entitat).
  • Donar suport a la concessió de “crèdits amic”.
  • Engreixar el balanç d’actius tòxics de la bombolla.
  • Donar suport als sous milionaris que Blesa i companyia es van adjudicar en aquella època.

Miquel Iceta

Miquel Iceta és un vell conegut de la política catalana. Porta des de 1984 creant la línia actual del PSC, un línia que separa, mandat rere mandat, al partit amb la majoria social. Amb els últims dos secretaris, Iceta sempre ha estat a segona fila, ajudant a dirigir el partit a l’ombra.

Vots al Primer Secretari del PSC

A Cerdanyola van votar 128 militants. D’aquests 108 van ser per Miquel Iceta i 20 van ser en blanc.

Vots al Secretari General del PSOE

A la Secretaria General del PSOE van votar dues persones més que a la primera secretaria del PSC (130). D’aquests 130, 53 va escollir a Pedro Sánchez, 46 a Fernández Tapias, 29 a Eduardo Madina i dos en blanc.

Comparteix: