Aquest estiu, hidrata’t!

El 60% del nostre organisme és aigua, per aquest motiu es molt important tenir una bona hidratació, i més ara a l’estiu que degut a les elevades temperatures les nostres necessitats hídriques augmenten.

Imatge: ahorramas.com

Imatge: ahorramas.com

Entre la varietat de begudes que es poden escollir per a equilibrar el balanç hídric l’aigua és la millor opció, doncs no conté aditius.

Per tal d’aconseguir una hidratació saludable es recomana la ingesta d’almenys 2 litres d’aigua al dia, o el que seria el mateix entre 8 i 10 vasos. Això pot semblar molta quantitat de líquid i sovint es fa difícil d’aconseguir, però podem?

Ara a l’estiu es molt més senzill i ho podem distribuir de la següent manera:

Aigua: hauria de ser la beguda principal dels àpats ja que no aporta caloria i s’hauria de prendre a una temperatura d’entre 10 i 12 ºC.

Sucs: millor si són preparats al moment ja que els sucs comercials contenen gran quantitat de sucres. Es pot preparar un liquat a base de plàtan, kiwi i síndria que en aportarà gran quantitat d’aigua però també vitamines i els minerals que es perden a l’estiu degut a la suor.

Cremes fredes: a qui no li ve de gust un bon gaspatxo? És la sopa preferida de l’estiu, plena d’antioxidants naturals que ens protegeixen del efectes nocius del sol i a més a més ens refresca.

Gelats de gel casolans “polos”: podem preparar pels més petits uns gelats casolans a base de suc de fruita natural. Cal tenir el recipient adequat per fer-ho o preparar algun estri que pugui funcionar (per exemple utilitzar el recipient del Petit Suisse net al que se li posarà un pal). Es prepara el suc de préssec o síndria o meló, ho diluïm a la meitat i ho posem en els recipients i al congelador. Passades unes hores estaran llestos i tindrem pels més petits la manera més còmode de prendre fruita i hidratar-se. 

Font: disfrutaverdura.com

Comparteix: