Debat polític a Cerdanyola

ponentsEl passat dimecres el Procés Constituent de Cerdanyola va organitzar “Les esquerres a debat”, un acte on van participar partits d’esquerres i altres que, malgrat s’autodenominen d’esquerres, porten anys fent polítiques contraries a aquesta ideologia.

Molts dels assistents al debat van sortir decebuts perquè esperaven que els portaveus dels partits polítics, durant els deu minuts que van tenir, parlessin més de Cerdanyola.

A continuació, un resum de les intervencions relacionades amb Cerdanyola, amb el temps de durada de cadascuna.

ICV, representat per Jordi Mirò (2 min.)

ICV, creu que la Cerdanyola del futur la hem de decidir entre tots. D’aquesta manera s’aconseguirà una una ciutat més cívica, més amable, més participativa i amb unes prioritats clares que han de procedir de les voluntats dels ciutadans.

public2ICV, que ara està governant Cerdanyola, no posa en pràctica aquesta participació que anuncien de cara a la propera legislatura. Durant el torn de paraula dels assistents, varis es van queixar perquè ICV no estava practicant polítiques per la ciutadania, sinó tot el contrari. Jordi Miró, malgrat respondre que està disposat a parlar de tot el que calgui, no ho va fer perquè “no era el moment”.

CUP, representat per Joan Rocamora (1min. 20s.)

La CUP aposta per la lluita institucional i, a dia d’avui, aquesta lluita institucional la fa Compromís per Cerdanyola, els quals reben tot el seu suport de cara a les municipals.

Compromís per Cerdanyola, representat per Jorge Haro (5 min. 15s.)

Compromís per Cerdanyola aposta per un trencament total amb el poder polític, econòmic i institucional. Per això veu necessari tenir pressió al carrer. Dins d’aquest programa de trencament de Compromís, es preveu no pagar el deute il·legítim, incrementar la qualitat democràtica, crear processos participatius, apostar per la transparència i impugnar el planejament del Centre Direccional.

NeCAT, representat per Jordi Mena (4 min.)

publicNeCAT aposta per un nou model de ciutat inspirat en quatre eixos: la regeneració democràtica, l’equitat, l’eficiència i la sostenibilitat. A més a més, aquesta ciutat ha de tenir un marc d’acció col·lectiva recuperant la ciutat com a espai de convivència.

Jordi Mena és ex-regidor de cultura a l’Ajuntament de Cerdanyola pel PSC.

EUiA, representat per Manel Navarro (1 min. 30s.)

EUiA creu que s’ha d’analitzar quines són les necessitats i els problemes reals dels ciutadans per buscar solucions immediates. Va posar com exemples l’atur i els desnonaments.

SI, representat per Guillem Ortega (2 min.)

Solidaritat Catalana per la Independència creu que per construir Cerdanyola s’ha d’escoltar l’opinió de les persones i impulsar un consistori que defensi les necessitats reals de la gent i no dels partits.

SI és defineix als seus estatuts com un partit transversal, es a dir, no són ni d’esquerres ni de dretes.

ERC, representat per Nicolàs Valle (2 min.)

ERC aposta per una Cerdanyola per a les persones, amb millors serveis socials.

Podem Cerdanyola, representat per Sergi Méndez (1 min.)

Podem es va excusar perquè no han pogut convocar una assemblea del cercle per preparar el debat. El que si van remarcar és que a Cerdanyola també tenim casta i problemes importants com el Centre Direccional o el Riu Sec.

Comparteix: