Centre Direccional de Cerdanyola. Model a seguir?

La setmana passada es va aprovar el pla director del Centre Direccional. Què pensen part dels protagonistes d’aquesta presumpta estafa?

Dos estudiants de periodisme realitzen un reportatge que intenta explicar les incògnites envers el Parc de l’Alba.

Centre Direccional de Cerdanyola. Model a seguir? és un vídeo­reportatge de prop d’una hora que es va publicar el dilluns 7 d’abril i tracta de posar llum sobre la construcció i previsió d’urbanització de l’espai que hi ha entre Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat. A la zona es preveu construir, segons el darrer PDU, una gran zona tecnològica que afavoriria la inversió privada i la investigació internacional. L’espai s’acompanyarà de prop de 4.000 habitatges i una gran zona comercial així com zones verdes i espais públics.

El   reportatge   recull   les   diferents   opinions   sobre   el   Centre Direccional   amb   detractors   i impulsors. El treball està composat pels següents punts:

• Gestió   i   adjudicacions:   on   es   mostren   possibles   tractes   de   favor   entre   polítics   i empreses, tot i que els impulsors ho desmenteixen. També hi destaquen les crítiques per   la   falta   de   transparència   del   Consorci  Urbanístic   que   promou   el   Centre Direccional.

• PDU:   on   s’explica   a   grans   trets   quina   és   la   distribució   per   zones   del   Centre Direccional. Se centra especialment en la polèmica envers una gran zona comercial en la qual es podria construir un macro­complex comercial.

• Entorn: on es tracta de prop la problemàtica dels abocadors que hi ha a la zona així com la creació d’un corredor entre el parc de Collserola i Sant Llorenç de Munt.

• Economia i futur: on s’analitza la inversió necessària així com l’efecte que pot tenir la construcció del Centre Direccional sobre Cerdanyola i el Vallès.

Un treball del Punt i a part de Ràdio Floresta

El reportatge ha estat realitzat per Miquel Margalef i Jordi Pascual, estudiants de periodisme a la UAB que fan un programa setmanal anomenat Punt i a part a Ràdio Floresta. El treball queda immers dins del magazín tot i que dista dels continguts habituals. La idea inicial era fer un reportatge radiofònic per ampliar el contingut de creació pròpia del programa, si bé, a mesura que els dos estudiants avançaven amb el treball van veure que la millor opció era optar per fer un vídeo-reportatge d’una durada més extensa.

Punt i a part i el reportatge formen part de Ràdio Floresta, una ràdio del barri santcugatenc de La Floresta autogestionada pels propis veïns. A més, el diari digital Sant Cugat Inform@ ha col·laborat en la realització del treball i, per això, va ser el primer mitjà en fer-se ressò del reportatge.

Comparteix: