El pitjor dels somnis per a Cerdanyola ja és una realitat

S’ha aprovat el Pla Director del Centre Direccional. La Generalitat de Catalunya, a través del Conseller de Territori Santi Vila, ha signat el Pla Director del Centre Direccional, un pla que preveu la construcció de prop de 5.000 habitatges i un gran complex comercial format per un centre comercial de més de 130.000 metres quadrats i una gran corona de comerços als baixos dels edificis.

video_can_planas_2013-02_05.000 habitatges nous en una ciutat amb 3.000 habitatges buits

El Pla Director del Centre Direccional és una operació especulativa que preveu construir gairebé 5.000 habitatges en una ciutat que en té més de 3.000 buits segons dades oficials de l’Institut Nacional d’Estadística.

Operació econòmicamet ruïnosa

El Pla Director és una operació ruïnosa atès que es basa en un endeutament públic per a uns volums d’ingressos futurs difícils d’assolir després de l’esclat de la bombolla immobiliària.

Destrucció de la via verda

El projecte destrueix el corredor biològic de la via verda que uneix Sant Llorenç i Collserola.

Construcció sobre un abocador tòxic

El Centre Direccional té una gran superfície sobre l’abocador de Can Planas, un abocador tòxic que no es netejarà, éssent un greu problema ambiental. L’unic que es preveu és un pla de gestió que haurà de pagar tota la ciutadania i deixarà lliure de sancions a l’empresa responsable.

Perd el comerç de proximitat

El Planejament inclou la construcció d’un centre comercial (a la primera fase del projecte) de més de 130.000 metres quadrats i una gran corona de comerços a tots els baixos dels edificis que convertirà la zona en un gran atractiu comercial i provocarà el tancamet de molts comerços locals.

Un projecte respaldat pel Govern de Cerdanyola

El Pla Director del Centre Direccional s’ha portat moltes vegades al Ple i sempre ha comptat amb el suport dels grups que formen el Govern de Cerdanyola: ICV-EUiA i PSC, a més del grup municipal CIU.

 

Comparteix: