Expressa’t: Suport a la Monarquia d’un 85 o 90%?

Alguns partits ens estant venent la moto que la Monarquia tindrà un suport majoritari el proper dia 19 de Juny. Ben aviat han oblidat que en les últimes eleccions el PP i el PSOE no van arribar al 50% dels vots. Potser és que tenen presa per fer la votació abans que a Catalunya, en les properes Eleccions Municipals de maig de 2015, 743 municipis proclamin la República Catalana.

Captura de 2014-06-09 22:24:29Cada dia que passa la confiança del poble en els partits majoritaris va a menys, i la veritat és que s’ho han guanyat a pols perquè, com diríem en castellà, “la mierda llega al techo”. Alguns dirigents polítics es van creure que tenint majories absolutes podrien fer el que els donés la gana, i tinc la sensació que no han entès el missatge que el poble els hi ha enviat.

Canviar un Borbó per un altre no resoldrà res, és un enganya-babaus dels molts a què ens tenen acostumats. El que volem els catalans és un Estat propi i una República Catalana perquè després de les experiències del passat ja no podem acceptar res que no sigui aquests camí.

És evident que estan fent mans i mànigues per estroncar el canvi polític que el poble demana, però aquesta vegada no ens la fotran com ens la van fotre l’any 1977 auxiliats per uns pocavergonyes que necessitaven rentar-se la cara.

Al meu entendre la Monarquia esta tocada de mort, no té cap possibilitat de continuar i només és qüestió de temps. No voldria caure en l’error de fer el mateix que aquell que va començar dient que el Rei seria “ Juan Carlos el breve”, i va acabar donant impunitat als franquistes, perquè aquestes coses són molt pròpies dels espanyols, i perquè aquests últims anys molta gent ha obert els ulls.

Cal reconèixer que hi ha molts interessos en joc perquè els que ostenten el poder a Espanya tenen molt a perdre. Són els mateixos que amb l’aixecament militar i el cop d’estat es van carregar la segona República, i ara intentaran capciosament tornar-ho a fer. No obstant però, amb el resultat de les últimes eleccions, no es poden permetre el luxe de tornar a fer de les seves.

Josep Font.

Comparteix: