Expressa’t: Carta oberta a Antoni Morral, Secretari de l’ANC

Foto: clipmedia.net

Foto: clipmedia.net

El dissabte dia 3 d’aquest mes ha estat constituïda a Tortosa la nova direcció de l’Assemblea Nacional Catalana, on va sortir escollit com a primer secretari el que fou alcalde de Cerdanyola durant el període de juny de 2003 al desembre de 2009. Hom no està en desacord amb la forma en que ha estat escollit per exercir aquest càrrec, ja que em consta que el seu nomenament s’ha fet amb totes les garanties de seriositat i democràcia.

Una vegada dit això, i fent ús de la llibertat d’expressió que tinc el dret d’exercir, vull fer públic la meva disconformitat que n’Antoni Morral, membre destacat de un partit polític com és IC, tingui aquest importat càrrec a l’ANC. Tampoc no vull menysprear la seva militància nacionalista i de defensa del territori que va exercir als anys 80: la lluita per evitar un nou Badia al barri de Canaletes i la presència junt amb 7 companys més a la pujada al campanar de Cerdanyola els dies 18-19 de juliol de 1981. Enfront d’aquests fets hom vol recordar la contradicció que va tenir essent alcalde 25 anys després d’aquestes accions quan se li va preguntar com podia ser que ell que 25 anys abans havia lluitat contra el projecte del barri de Canaletes, ara promocionés la construcció de 4.000 habitatges quasi damunt de l’abocador de Can Planas i va respondre: “que no és comparable un procés a l’altre, ja que la iniciativa del Centre Direccional porta molt temps madurant-se i treballant-se”; i a més, assegurava que “el planejament era impecable”. O sia “està fet amb el millor gust possible!”.

A continuació vull recordar alguns fets que van passar a Cerdanyola en el període que va ser alcalde.

 1. Junt amb el Rafa Bellido foren els promotors de l’abocador de bales de l’Ecoparc ELENA, que tants problemes de sortida de gasos i lixiviats està provocant actualment.
 2. El projecte de construcció de 4.000 habitatges a Can Planas.
 3. Projectava omplir el clot de Can Fatjó dels Aurons amb 3 milions de m3 de bales de l´Ecoparc que no es va fer “de moment” gràcies a la pressió de les plataformes de Can Fatjó dels Aurons i Cerdanyola sense Abocadors.
 4. El tractament incorrecte practicat en la retirada i sanejament de restes d’amiant de l’antic abocador del carrer de Salcillo de Bellaterra.
 5. La construcció “de la mona de Pasqua” del pont passarel·la del fracàs al Riu Sec.
 6. Tant punt va entrar a l’alcaldia va destituir al molt competent cap de comunicació Josep Maria Cortada “XANETA”, aparcant-lo a l’Arxiu Municipal.
 7. Va negar una sala a l’Ateneu demanada per la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors per fer una conferència a càrrec del Dr. Ferris del País Valencià sobre les greus malalties ocasionades pels abocadors.
 8. Durant el seu mandat el deute municipal es va incrementar en un 30%.

  Albert Lázaro

  pont_morral

  Inauguració de la “passera de la vergonya”    Imatge: elpuntavui.cat

   

Comparteix: