La dialèctica de l’Estat espanyol: insults, desqualificacions, amenaces, mentides i missatge de la por

Aquests dies els dirigents de l’estat espanyol, emparats sota el paraigües de la campanya electoral de les eleccions al Parlament europeu, s’han empleat a fons en l’us d’insults, desqualificacions, mentides i missatges de la por pel que fa a Catalunya.

Imatge: ycom_cat

Imatge: ycom_cat

Hi ha coses que si es diuen en una taverna potser faran gràcia a aquells que hagin estat convidats a fer el got, i agraïts pel mos potser faran veure que se les creuen. Però dites davant d’un micròfon i difoses pels mitjans de comunicació de masses, la població que tingui un mínim de cultura política deu sentir vergonya aliena en escoltar aquesta dialèctica dels personatges capdavanters del govern del seu país, com ara la Sra. Cospedal, el Sr. Cañete i altres.

Vist això, queda clar que calumniar, difamar i insultar els catalans i catalanes fins ara els dóna rèdits

electorals, i sembla que tant el PP com el PSOE han entrat en una dinàmica de “a veure qui la diu més grossa.

El seu error polític més greu és anar-se tancant portes ells mateixos i no molestar-se en preparar un discurs polític defensant les virtuts d’un estat unitari en comptes de dir les bestieses que diuen, perquè el problema de fons és que no saben construir-lo. Molts d’ells han passat de ser dirigents del “Movimiento”, la branca política de la dictadura militar, a ser dirigents d’un “estat democràtic” però és tanta la seva supèrbia, que no s’han preocupat gens ni mica a adequar la seva oratòria a la nova situació.

Després d’aquestes eleccions ens oferiran una bateria d’actuacions cada cop menys democràtiques

amb la única intenció d’acollonir el poble català i sembrar el terrorisme d’estat de baixa intensitat, en aquest tema sí que són grans experts, perquè és el que van fer durant molts anys i per tant hi tenen molta pràctica.

Des d’ara i fins el 9 de novembre ens posaran tots els pals a les rodes que puguin, amb l’objectiu d’aturar la celebració de la consulta. Intentaran provocacions per impedir que arribem al Dia 9-N units com estem ara i amb els deures fets. Després és probable que arribin les il·legalitzacions i més guerra bruta, però el camí endegat pel poble català és un camí ferm que no té marxa enrere.

Potser haurem de ser tots i totes molt valentes, i facin el que facin ells, nosaltres hem de continuar fent les coses ben fetes, com fins ara, i no hem de tenir cap dubte que aquesta vegada la victòria ha de ser nostra.

Josep Font.

Comparteix: