Nova campanya de l’Aliança contra la Pobresa Energètica

La plataforma Aliança contra la Pobresa Energètica continua les seves campanyes informatives i de denuncia que ja va començar des del seu naixement.

Membres de l’Aliança asseguren que “s’estan elaborant protocols d’actuació amb les persones que no poden pagar els subministraments, però s’han fet sense comptar amb la ciutadania”. És per això que la plataforma ha iniciat la campanya “Tens drets, que no te’ls tallin”.

Ocupació seu Endesa a Barcelona. Xarxanet.org

Ocupació seu Endesa a Barcelona. Xarxanet.org

La campanya tindrà una durada d’un mes i es centrarà en repartir díptics informatius per donar a conèixer a la ciutadania els seus drets vers els talls dels serveis bàsics que no puguin fer front.

L’objectiu últim de la campanya, a banda d’informar, és sumar sports per aconseguir que el tema de la pobresa energètica formi part de l’agenda política. En aquest sentit, l’Aliança va enviar cartes als parlamentaris i va presentar mocions en diferents ajuntaments per tal de fer arribar les seves demandes a les institucions públiques, però que en cap dels casos no ha rebut resposta. Així mateix, va demanar al Parlament la creació d’una taula contra la pobresa energètica, però fins al setembre no és previst que hi hagi cap debat a la cambra catalana sobre aquest tema.

Aliança contra la pobresa energètica

L’Aliança està composta per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, la Coordinadora d’Assemblees de Treballadors en Atur, el Front Cívic, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Plataforma Aigua és Vida, la Unió de Consumidors de Catalunya i la Xarxa per la sobirania Energètica.

Comparteix: