Cicle de Xerrades sobre “Estat i Violència”

Des de la consolidació de l’Estat-nació modern la violència ha format part inherent del seu ADN, fins al punt que podem afirmar que l’Estat no funciona sense exercir la violència. El col·lectiu llibertari de Cerdanyola presenta “Estat i violència”, un cicle de xerrades per la primavera-estiu ’14.

xerradesMH_estetiviolenciaABR-MAI-JUN2014-3Des de la consolidació de l’Estat-nació modern la violència ha format part inherent del seu ADN, fins al punt que podem afirmar que l’Estat no funciona sense exercir la violència: aquesta violència contra les persones és exercida als nivells estructurals i/o institucionals i també de forma directa, a través dels cossos repressors. A més, constatem que no és quelcom exclusiu d’un temps o un territori: si bé en l’estat en què vivim es veu constantment atiat el foc feixista que, si mai no ha estat apagat, avui torna a flamejar amb força, veiem que en qualsevol altre estat i moment històric les elits polítiques i econòmiques s’encarreguen d’exercir la violència sense dubtar, siguin quines aiguin les sigles sota les quals “governen”.

En aquest sentit, MH proposa unes Jornades on aprofundir en casos concrets d’aquestes múltiples violències, així com de les resistències que el poble malda per construir en resposta.

Tot i que els Estats-nació estan desapareixent i en canvi estan apareixen estructures supraestatals (UE, FMI, G-5 i un llarg etc.), això no fa que la seva violència disminueixi, ans el contrari: s’organitza i s’intensifica de manera internacional, com demostra la violència exercida contra les persones migrants. Per això, el 25 d’Abril tindrem Andrés Armengol, membre de la plataforma Tanquem els CIEs! per presentar el documental Sobren Raons.

Tal i com ens explicava La Directa a principis d’any, “Catalunya encapçala el nombre de morts sota custòdia policial el 2013″. I en aquest sentit volíem recordar Patricia Heras i tota la repressió i tortura que van acabar amb la seva vida. Per això el 15 de Maig presentarem el documental Desmuntant el 4F, amb membres de la plataforma Desmontaje 4F ( “Ciutat morta”).

Per il·lustrar la violència urbana que vivim cada dia més sovint i preguntar-nos sobre les seves cares, el 30 de maig presentarem el llibre Warcelona i tindrem un debat amb el seu autor, Jordi Borràs, i el seu editor, Jordi Panyella de Pol·len Edicions.

Tancarem el Cicle, el 20 de Juny, amb una de les manifestacions més evidents i lamentables de l’Estat Policial en el qual vivim: la situació de les preses d’Euskal Herria. Per això presentarem el documental Barrura Begiratzeko Lehiohak (Finestres a l’interior) i debatrem la situació amb membres de col·lectius de suport a les preses basques.

Totes les xerrades-debat seran al Casal Popular i Cultural Buirac (Carrer Torrent, 48) a les 19:30, amb pintxos marca de la casa.

Us hi esperem!!

Mala Herba

Comparteix: