S’inicia la Vª Setmana Saludable i Sostenible de la UAB

La diada central serà el proper dijous, amb desenes d’activitats centrades a la plaça Cívica del campus

Farm9

Farm9

Al llarg d’aquesta setmana l’activitat física tindrà un protagonisme especial a través també d’altres activitats com, per exemple,  la campanya ‘Mou-te a la feina’, un campionat de bàsquet 3X3, la preparació per a la cursa o un entrenament a la gespa de l’equip de rugbi dels Centaures.

L’activat ‘Mou-te a la feina’ és un programa pioner a les universitats catalanes que consisteix en un ”tast” d’exercici físic de baixa intensitat i de curta durada adreçat als treballadors (PAS i professorat) de la Universitat. El programa preten sensibilitzar sobre la importància d’adquirir hàbits saludables i actius mitjançant uns exercicis d’exercici físic de baixa intensitat i de curta durada i sessions de reflexió i sensibilització en hàbits saludables. Dins també del foment d’hàbits saludables destaca també l’activitat Vine a la UAB en bicicleta (des dels punts de trobada de Terrassa, Rubí, Sabadell -centre o sud-, Sant Cugat, Sant Quirze i Cerdanyola) o Vine a la UAB caminant (des dels punts de trobada de Sabadell Sud -passant per Badia i Barberà-, Sant Quirze, Cerdanyola i Bellaterra) que tindran lloc dimarts i dimecres.

Per altra banda, les diverses xerrades i tallers que es desenvoluparan al llarg de la setmana tractaran temes com els riscos de l’emmagatzematge de productes químics, les relacions saludables amb perspectiva de gènere o el malbaratament alimentari.

Un dijous ple d’activitats

El dijous, dia 10 d’abril, serà la jornada més atapeïda del programa. La majoria d’activitats es desenvoluparan a la plaça Cívica on també es podrà veure una exposició sobre el Campus Sostenible i Saludable. La societat de prevenció Egarsat instal·larà una unitat mòbil de salut centrat especialment en alimentació equilibrada i deshabituació al tabaquisme. I a la fira Campus SiS diversos col•lectius i serveis de la UAB divulgaran les seves activitats. A partir de les 13,30 hores sortiran la caminada saludable i la cursa popular. Hi haurà també diversos moments per a la dansa i, finalment, una arrossada popular.
Podeu consultar el programa íntegre.

La UAB consolida així la celebració d’una setmana pensada per a promocionar entre la comunitat universitària activitats que afavoreixin l’adquisició d’hàbits saludables, sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Noticia enviada per la UAB.

Comparteix: