El Compromís acusa al govern d’estar al servei dels bancs i fer curt amb la tarifació social

El portaveu del grup municipal del Compromís per Cerdanyola, Sergio Rodríguez, diu que “el govern presumeix a la premsa d’inversió social i de ser un govern al servei de les persones, quan en realitat es tractaria d’un govern al servei dels bancs, ja que les úniques partides que s’executen al 100% són les destinades a pagar a les entitats bancàries, representant un 14% del pressupost”.

Sergio Rodríguez troba preocupant que “ningú hagi explicat encara com es generaran i pagaran els 90 milions del préstec que va demanar el Consorci del Centre Direccional i que venç el 30 de juny de 2016″. Per altra banda, el Compromís sempre ha considerat el projecte del Centre Direccional “com un exemple d’especulació que perpetua un model de creixement caduc i que a més no remeia l’abocador de Can Planas i continua mantenint les portes obertes a l’arribada d’un gran centre comercial”.

El passat Ple va aprovar una nova modificació de la tarifació social per a serveis com ara les escoles de música o d’arts o els equipaments esportius. Sergio Rodríguez recorda que la proposta inicial d’aplicar la tarifació social a Cerdanyola va sorgir del Compromís, iniciant el camí de la mà del govern, “però ben aviat van haver-hi diferències per la concepció de la iniciativa”. El Compromís creu que “el govern s’està quedant curt en l’aplicació de les bonificacions, arribant només a un 5% dels usuaris dels serveis, i caldria aplicar altres barems i contemplar altres supòsits familiars per ampliar l’accés a les reduccions de tarifa”.

Sobre la resolució del contracte amb la Federació Catalana d’Handbol per la gestió del PEM Guiera, el Compromís sempre ha donat suport a aquesta decisió vistos els incompliments de la Federació. Sergio Rodríguez dubta, però, que els 3,3 milions d’euros que s’haurien de pagar a la Federació per la resolució, “sigui realment el preu que toca pagar, ja que considerem que no es correspon amb el valor actual de la concessió. Des del Compromís sospitem que pugui haver-hi un pacte entre Ajuntament i Federació per no passar comptes dels incompliments, eludint pagaments i responsabilitats”.

El Compromís va presentar una moció de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública i de Qualitat per exigir a la Corporació Sanitària Parc Taulí que doni a conèixer informació tal com el pressupost i els convenis amb centres privats. Sergio Rodríguez espera que s’estigui al darrere del compliment d’aquesta moció “perquè moltes de les informacions que es sol·liciten no es poden trobar enlloc i és molt important que els Ajuntaments puguin tenir representació al Consell de Govern de la Corporació, tal com es demanaa la moció”.

En el temps d’audiència ciutadana, les famílies de la comissió de transport de l’escola Bellaterra van reclamar el manteniment del servei de transport escolar al centre, ubicat al campus de la UAB. El Compromís culpa de la situació a la política de retallades de la Generalitat, que també afecta al servei de transport a centres d’educació especial, i demana a l’Ajuntament que faci costat a les famílies per fer pressió a la Generalitat i lluitar pel manteniment del servei.

http://cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/2014/04/04/compromis_ple_mar14.html

Comparteix: