Crida per marxar contra l’atur aquest dijous

L’Assemblea d’Aturats de Cerdanyola-Ripollet es suma a la convocatòria d’una marxa al Parlament contra l’atur, la precarietat laboral i les polítiques impulsades des de la Unió Europea, el govern central i la Generalitat. La presentació de la Marxa, que es farà el dia 27 sortint de Montcada, va comptar amb la presència de treballadors en vaga de Panrico i representants de de la Coordinadora d’Aturats de Catalunya, Abel Rodríguez.

Els impulsors de la protesta remarquen que les polítiques que es’atan realitzantdes de les diverses administracionsnomés fan que aprofondir en la desigualtat, la pobresa i l’exclusió social. Així, Manel Navarro, de l’Assemblea d’Aturats Cerdanyola-Ripollet, indica que s’està arribant a situacions de beneficència intolerables que mereixen “una resposta ferma i unitària per part de la classe treballadora”, posant com a exemple a seguir la lluita que els treballadors de l’empresa Panrico estan realitzant, amb una vaga que mantenen de forma indefinida des del mes d’octubre.

De la seva banda, Abel Rodríguez, de la Coordinadora d’Aturats de Catalunya, creu que l’atur no és un fenomen casual, sinó quelcom promogut i mantingut per la patronal per així tenir a la classe treballadora submisa i amb una mà d’obra barata.

Almudena del Amo, membre del Comitè d’Empresa de Panrico, explica com l’empresa, malgrat no anar malament, rebaixava sou als treballadors, mentre els directius i tècnics el veien incrementat entre un 40 i un 60%. Una crisi que només afecta als treballadors i que té com a objectiu guanyar més diners.

Del Amo va prometre la màxima assistència possible a la marxa, com a mostra de gratitud pel suport que estan rebent i per un objectiu final comú: viure dignament amb el nostre treball.

Marxa amb tres columnes i manifestació unitària

La marxa convocada al Vallès sortirà el dia 27 de febrer, a les 10 del matí, des de Montcada i confluirà al Parlament amb una altra convocada al Baix Llobregat. A aquestes dues marxes, també s’afegirà una altra convocada al barri barceloní de Nou Barris.

Durant el seu recorregut, està previst realitzar diversos actes de solidaritat amb treballadors d’empreses que estan en lluita. Un cop a Barcelona, concretament al Parlament de Catalunya, està previst lliurar una carta als seus representants on es faran constar tot un seguit de peticions.

http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/2014/02/24/Convocatoria_marxa_aturats.html

Comparteix: