Estudiants de la UAB es mobilitzen i criden a la vaga del 27F

CartellVaga27F

“O els seus privilegis o la nostra dignitat”. Cartell: SEPC

Ahir al migdia, uns dos centenars d’estudiants es van manifestar per la Universitat Autònoma de Barcelona convocats per la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Entre les demandes, el fraccionament del pagament i l’augment de les beques pròpies, la defensa dels drets civils dels estudiants, l’augment del nombre de màsters públics o un transport públic a preus populars, incloent la creació de la T-UAB.

La manifestació, que entre càntics a favor de la universitat pública i contra la repressió va passar per diverses facultats, va estar una crida a la mobilització dels estudiants i a secundar la vaga de dijous vinent. Els manifestants van celebrar la posada en llibertat de l’últim company de l’Assemblea Llibertària que estava detingut pels fets ocorreguts ahir al centre social La Carboneria i van acabar el recorregut a la Plaça Cívica, on es va llegir el manifest.

UAB_Assamblea19F

Passadissos de la UAB abans de l’Assemblea.  Foto: @SEPC_UAB

A la mateixa hora, el Front Estudiantil Unitari (FEU) realitzava una xerrada per cridar també a la vaga d’estudiants del 27 de febrer ja que “l’educació pública es troba en un estat dramàtic” i, cada cop més, “l’empresa privada juga el rol determinant en la presa de decisions.”

Panrico amb la vaga estudiantil
Els treballadors i treballadores de PANRICO, que ja porten 132 dies de vaga indefinida i de lluita pels drets laborals, han emés un comunicat on dónen suport a la vaga d’estudiants. Clica aquí per llegir el comunicat.

 

 

Article amb informacions publicades originalment a Acontracorriente.

 

Comparteix: