Protesta a l’estació de Renfe contra la pujada de preus del transport públic

Una trentena de persones es van concentrar ahir a l’estació de Renfe de Cerdanyola com acció de protesta en contra de l’increment de preus del transport públic. La mobilització, convocada per la plataforma Stop Pujades Transport Públic, es va repetir a d’altres estacions de metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Renfe d’altres localitats vallesanes, així com a les estacions més importants de la ciutat comtal i fins i tots als carrers de Barcelona, molts d’ells tallats al trànsit pels manifestants.

IMG_3628El col·lectiu denuncia un increment abusiu dels títols més venuts el que consideren un nou càstig a la gent que fa servir habitualment el transport públic per anar a estudiar, treballar o, fins i tot, anar a cercar feina.

Durant l’acció de protesta, a més de repartir un manifest entre els usuaris del transport, es van obrir les portes d’accés a l’estació perquè les persones que ho desitgessin poguessin entrar lliurement.

Un dels representants d’Stop Pujades a Cerdanyola, Gorka Ferrandiz, manifestava que les pujades de preus en el transport públic per aquest any són excessives i no tenen en compte la situació del conjunt de la ciutadania. És per això que des de la plataforma reclamen la retirada de l’augment del 2014 i la congelació del preu del transport d’acord amb les tarifes del 2013 i la convocatòria d’una taula social per fixar tarifes i criteris, un cop aplicada la retirada de l’augment dels preus.

Les protestes continuaran

46 municipis i barris de l’Àrea Metropolitana van secundar la setmana passada i els resultats d’ahir van anar en augment, amb molta més participació ciutadana i presència a moltes estacions però també a carrers importants de Barcelona.

La propera convocatòria serà el 24 de febrer, amb una jornada de vaga d’usuaris i treballadors que es fa coincidir amb la celebració del Congrés Mundial de Mòbils (MWC) a la ciutat comtal.

Gorka Ferrandiz assegura que les protestes que s’estan realitzant en les darreres setmanes és una manera de mostrar una certa desobediència civil però amb actuacions pacífiques.

Stop Pujades Transport Públic afirma que aquesta darrera pujada del preu del transport “implica un desafiament cap als veïns i usuaris, que observen que mentre l’administració retalla serveis, retira ajudes i desnona famílies, castiga la gent que utilitza el transport públic”.

http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/2014/02/20/stop_pujades_transport.html

Comparteix: