El Compromís lamenta que la moció per sancionar bancs amb habitatge desocupat arribi amb dos anys de retard

El portaveu del grup municipal del Compromís, Sergio Rodríguez, recorda que el Compromís “ja porta dos anys fent propostes per sancionar l’existència d’habitatge buit a la ciutat per fer-lo sortir al mercat del lloguer social, recollint i treballant propostes sorgides de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca”. Rodríguez lamenta que s’hagin perdut dos anys i que tot just ara, “a remolc d’una iniciativa similar endegada per l’Ajuntament de Terrassa, es comenci a treballar en una ordenança per abordar el problema”.

El Ple de gener també va aprovar una altra moció del Compromís demanant la dimissió del president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Joan Carles Sánchez, per considerar que en aquest organisme, “tal com es constata en l’expedient del cas Mercuri, s’ha contractat irregularment personal vinculat directament a l’executiva del PSC de Sabadell”. Sergio Rodríguez explica que la moció vol denunciar “unes pràctiques intolerables i bastant habituals, en les que s’utilitzen els organismes públics com agències de col·locació de partits polítics”.

En el temps d’audiència ciutadana, la Plataforma d’Ampes de la ciutat va manifestar la seva inquietud per la matriculació escolar i la possibilitat que es tanquin línies educatives i fins i tot escoles de la ciutat, i van demanar que es recullin les seves en les converses que mantenen Generalitat i Ajuntament. El Compromís veu molt complicat arribar a acords amb la Generalitat, “perquè des del Departament d’Ensenyament es marca com intocable el desconcertar línies i baixar en número d’alumnes per aula, dues de les propostes que planteja el Compromís. Actualment, a Cerdanyola, hi ha un 33% de places concertades i el col·legi amb més línies educatives de la ciutat és el Ramon Fuster, amb tres línies totes elles concertades”.

Sergio Rodríguez creu que en el tema de la possible ubicació d’un gran centre comercial als terrenys del Centre Direccional, “el govern municipal està jugat a la puta i la Ramoneta, dient que no hi ha cap proposta en aquest sentit”. Rodríguez està convençut que “sí hi ha un projecte damunt la taula i s’està amagant per por a les protestes del petit comerç”.

La detenció d’un veí de Cerdanyola, acusat de diversos delictes d’abusos sexuals i una agressió sexual i un delicte de robatori amb violència i intimidació, i tota l’alarma social que es va generar mentre no es resolia la investigació policial, ha servit per mostrar, segons Sergio Rodríguez, “algunes mancances en la política seguida per comunicar els fets en aquests temps de xarxes socials, i esperem que això serveixi per corregir errors en un futur”.

http://cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/2014/02/07/cxc_ple_gener14.html

Comparteix: