Cerdanyola no sancionarà els propietaris d’habitatges desocupats

En les darreres setmanes s’ha conegut que alguns ajuntaments de la nostra comarca estan treballant en modificacions a les seves ordenances fiscals per tal de sancionar les entitats bancàries propietàries d’habitatges desocupats. En el cas de Terrassa, on la mesura ja s’ha posat en funcionament, hi ha oberts més de 700 expedients i ja s’han tramitat algunes sancions de fins a 5.000€.

El Compromís per Cerdanyola fa molt de temps que venim posant sobre la taula la necessitat d’una fiscalitat més justa i que gravi especialment les entitats bancàries que acumulen pisos buits (que l’Instituto Nacional de Estadística xifrava en 3.542 l’any 2011). En aquest sentit hem proposat recàrrecs del 50% a l’IBI, iniciativa que hem presentat en forma d’al·legacions a les ordenances fiscals del 2012, 2013 i 2014, i que el govern ha ignorat sistemàticament, incomplint fins i tot una moció aprovada el maig del 2012 on s’acordava posar-ho en funcionament.

Aquestes propostes per gravar i sancionar les entitats bancàries, que són perfectament possibles d’aplicar, permetrien augmentar els ingressos municipals en més de 700.000€ anuals, diners que podrien servir per posar en marxa més i millors polítiques socials, alhora que es penalitzaria aquells que especulen amb un dret bàsic com és l’habitatge. Aquestes mesures facilitarien també l’entrada de més pisos al mercat de lloguer i, per tant, la conseqüent baixada dels preus.

Des del Compromís per Cerdanyola denunciem la covardia política del govern, especialment d’ICV-EUiA, i reivindiquem una vegada més una fiscalitat progressiva i justa a la ciutat, que serveixi com instrument de redistribució de la riquesa i garantia dels drets socials i l’equitat. En aquest sentit, continuarem treballant per construir una majoria política que sí tingui la valentia de posar en marxa aquestes polítiques fiscals.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/cerdanyola-no-sancionara-propietaris-habitatges-desocupats

Comparteix: