Denunciem la criminalització de la lluita contra el Centre Direccional

Durant el passat ple ordinari de novembre, al torn de precs i preguntes, el regidor de Compromís Sergio Rodríguez va preguntar al govern quines eren les raons per les quals s’havia establert un dispositiu policial especial durant el ple extraordinari del 23 de novembre, en que es va debatre sobre el pla director del Centre Direccional. A més de la desproporcionada i injustificable presència d’agents de la Policia Local, es van practicar escorcolls de les bosses del públic assistent, una actuació que ni de lluny és habitual al nostre consistori (de fet, no s’havia produït durant el ple extraordinari celebrat el mateix dia, només 3 hores abans).

En la seva resposta, el regidor de seguretat ciutadana, Félix Sánchez, va afirmar que el dispositiu s’explicava per una suposada convocatòria de concentració de protesta contra el Centre Direccional, i la recomanació policial donat el “tipus de convocatòria”. Segons ell, aquesta tipologia la diferenciava d’altres convocatòries, com la que es produïa a l’inici del mateix ple ordinari de novembre (i que naturalment no va requerir un dispositiu policial especial).

Posteriorment l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, que va titllar de demagògiques les preguntes del regidor del Compromís, va tornar a insistir en les paraules expressades pel titular de seguretat ciutadana. De fet, va anar més enllà i va arribar a dir que la convocatòria podia suposar “una amenaça a la seguretat dels regidors i les regidores”.

Ens trobem doncs, davant d’un acte inacceptable de criminalització d’una lluita, la lluita contra el pla especulatiu del Centre Direccional, i de totes les persones que durant tants anys treballen per una Cerdanyola millor, sempre des de vies polítiques pacífiques i democràtiques. Aquest fet és més greu encara donat que l’actuació la va dur a terme la màxima autoritat municipal.

La simple discrepància política no pot justificar en cap cas la criminalització de l’adversari, qualificant-lo de “amenaça a la seguretat dels regidors i les regidores”. Com a mínim des d’una perspectiva mínimament democràtica, i menys quan no existeix cap precedent d’episodi violent a la sala de plens, o cap altre acte que hagi posat en risc la seguretat dels membres del consistori.

Per tot això, el Compromís per Cerdanyola exigim per part de l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, i el regidor de seguretat ciutadana, Félix Sánchez, que es retractin de les seves paraules i demanin disculpes públicament, o bé que dimiteixin com a membres del govern i representants de la ciutadania. En cas de no fer-ho, exigim als grups municipals del PSC-Verds i d’ICV-EUiA que els apartin de les seves responsabilitats municipals, oferint-nos per facilitar la substitució si fos necessari.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/denunciem-criminalitzacio-lluita-contra-centre-direccional

Comparteix: