Als moviments socials de Cerdanyola

Des del procés constituent estem organitzant unes jornades de desobediència civil, que es desenvoluparan simultàniament a tots els municipis de Catalunya el proper dia 30 de novembre.

Benvolguts i benvolgudes. Des de l’assemblea del Procés constituent Cerdanyola del Vallès ens posem en contacte amb vosaltres per comunicar-vos la nostra recent constitució com a nucli local. Qui som? El moviment pel Procés constituent sorgeix a partir de la proposta llançada per Arcadi Oliveres i Teresa Forcades el passat mes d’abril.

Davant l’amenaça que pateix la ciutadania de Catalunya cal actuar amb rapidesa. Les elits financeres i econòmiques maniobren per lligar el país a una situació d’esclavitud col·lectiva. Amb l’excusa de la crisi arremeten contra el que queda de l’Estat del benestar. I com a conseqüència la democràcia fa greus passes enrere. Cada cop es fa més palès que les regles del sistema en què vivim, les de la Constitució de 1978, no van ser fetes pel poble ni pensant en el bé comú. Al contrari, només defensen els interessos de l’1% de la població en detriment dels de la resta. Ningú amb seny pot esperar que la guineu es preocupi del benestar de les gallines.

En aquest escenari només tenim una opció, cal desallotjar del poder a aquells que tant dolor i tanta misèria estan provocant. Cal fer-ho, a més, d’una manera pacífica i democràtica. L’única forma de superar l’actual situació passa per guanyar les pròximes eleccions, ser majoria, dissoldre el Parlament i convocar una assemblea constituent per fundar una República Catalana independent i sobirana, és a dir, governada pel poble i per al poble. Volem trencar amb els poders que ens governen. Per tal de sumar forces i fer realitat aquesta proposta, els promotors del procés constituent van llençar un manifest amb 10 punts mínims que en poques hores va rebre el suport de milers de persones (manifest annex). Ara per ara, aquest manifest ja ha sumat més 45.000 adhesions i s’han creat nuclis locals de simpatitzants al voltant de 200 municipis, per impulsar la creació d’una assemblea constituent catalana. El 13 d’octubre milers de persones es van aplegar a la presentació pública d’aquesta iniciativa a les fonts de Montjuïc.

A Cerdanyola, el passat 25 de setembre el grup promotor va fer una xerrada de presentació a la plaça Abat Oliva. Des d’aleshores hem tingut dues assemblees a l’Ateneu que han aplegat a una vuitantena de persones. A tots els nuclis existents el treball de coordinació interna i de contacte està en marxa. A tot arreu s’estan fent jornades de formació interna, de debat i de treball sectorial (educació, sanitat, habitatge, mediambient, gènere …). El nostre és un moviment plural, autoorganitzat i autoformatiu, que aspira a barrejar-se amb totes les lluites obertes i per obrir que estiguin d’acord amb els valors del procés constituent. Què volem fer? Des del procés constituent estem organitzant unes jornades de desobediència civil, que es desenvoluparan simultàniament a tots els municipis de Catalunya el proper dia 30 de novembre. A Cerdanyola el proper dissabte 16 de novembre de 10.00 a 13.00 hores tindrà lloc una reunió on decidirem quina és l’acció o mobilització que volem desenvolupar al nostre municipi. Allà també explicarem amb més deteniment que és un procés constituent, on s’han dut a terme i quins són els riscos que impliquen.

Amb aquest correu volem convidar-vos a participar amb nosaltres en aquesta jornada. Ens agradaria molt que algun o alguna representant dels vostres col·lectius vingués a aquesta trobada. Volem aplegar a tothom per colpejar plegats, volem connectar les nostres sensibilitats i les de la ciutadania amb el treball que tots esteu fent des dels vostres àmbits de lluita. De la mateixa manera volem explicitar-vos que les vostres lluites són la nostra lluita perquè nosaltres som vosaltres. No volem interferir ni crear espais ja creats. El que volem es sumar i ser majories, i per tant restem totalment a la vostra disposició. Les assemblees de procés constituent són el lloc on es reuneix la gent que vol refundar Catalunya.

Els vents de canvi que han de transformar el país han de començar a bufar des de l’esfera local si volem que tinguin un efecte real. Companys i companyes, això és el començament d’un llarg camí que esperem fer amb vosaltres, conjuntament.

Per una República catalana del 99%

¡És l’hora de la democràcia de debò!

Grup coordinador Procés constituent Cerdanyola.

Comparteix: