Sergio Rodríguez: “l’actual mandat ha arribat a un punt mort”

El portaveu del grup municipal de Compromís per Cerdanyola, Sergio Rodríguez, afirma que l’actual legislatura ha arribat políticament a un punt mort. Rodríguez es mostra convençut de que el camí cap als pressupostos ja està pactat amb els populars. Reconeix haver mantingut reunions amb el govern municipal i haver presentat tot un seguit de propostes amb les que no es posen d’acord per no coincidir en l’enfocament que volen donar als comptes municipals.

El govern, diu el portaveu de Compromís, torna a pactar amb els populars i ho fa “desfent un acord de ple que vetllava per una forma d’introduir nous ingressos a les arques municipals” com era el recàrrec del 50% en l’Impost de Béns Immobles en els pisos desocupats.

És per això que des de Compromís per Cerdanyola insisteixen en que la legislatura ha arribat a un punt mort i a la seva formació només la trobaran per negociar amb el programa davant.

Sergio Rodríguez indica que l’abstenció del PP en les ordenances fiscals de 2014 significa donar-les suport ja que el sentit del seu vot permet l’aprovació de les mateixes. Compromís presentarà al·legacions a aquestes ordenances reclamant que s’estimin les 42 propostes del grup per treballar “per una fiscalitat més justa i equitativa”. Aquestes propostes no han estat tingudes en compte pel govern i, segons Rodríguez, “fa l’efecte que algunes de les modificacions introduïdes en les ordenances van en la línia de donar via lliure a una fiscalitat més còmoda per a les entitats financeres i el Centre Direccional”.

Cal regularitzar la situació de la deixalleria de la UAB

Les ordenances fiscals van ser tema destacat de la sessió plenària del mes d’octubre; una sessió en la que també va ser tema de debat la deixalleria de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El grup municipal de Compromís per Cerdanyola entén que hi ha una evident manca de regularització que cal solucionar perquè “l’Ajuntament de Cerdanyola no pot ser l’únic ens que pagui per aquest servei”, entre d’altres qüestions de caràcter legal. Lamentablement, diu Sergio Rodríguez, el cas de la deixalleria “s’ha de sumar a altres desastres de gestió a Cerdanyola com són la de la Federació Catalana d’Handbol o el Bosc Tancat”.

Precisament, sobre la gestió de la Federació Catalana d’Handbol, s’aprovava al ple la creació d’una comissió especial de seguiment la qual, esperen des de Compromís, “serveixi per esclarir qualsevol ombra de dubte” en la gestió d’equipaments municipals per part d’aquesta entitat.

Tot i així, Sergio Rodríguez recorda que no estan d’acord amb que formin part d’aquesta comissió algunes persones “que han estat estretament vinculades a la gestió econòmica de Cerdanyola en els darrers anys”. A més, consideren que la presidència de la comissió no hauria de recaure en el govern sinó que s’hauria de decidir en la primera reunió de la mateixa.

En relació a d’altres serveis municipals, com és el Servei d’Atenció Domiciliària, Compromís per Cerdanyola reclama, un cop més, que es recuperi la seva gestió i s’assumeixi directament per part de l’Ajuntament. El portaveu de Compromís considera que no han de ser les treballadores les que informin al consistori dels incompliments en la nova concessionària sinó que hauria de ser la mateixa empresa.

Finalment, Sergio Rodríguez manifesta que des de Compromís per Cerdanyola defensen que els pisos buits del Patronat d’Habitatges de Funcionaris puguin ser utilitzats amb la màxima agilitat possible per a casos d’emergències socials.

http://cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/11/12/Valoracio_ple_compromis.html

Comparteix: