Mostra de Cinema Indígena a Cerdanyola

El 13 de novembre la 7a Mostra de Cinema Indígena de Barcelona es desplaça a Cerdanyola per a la projecció de la pel·lícula maia “Por un B’aktun descolonizado” i el posterior cinefòrum, amb representants indígenes de Guatemala i Bolívia.

Cartell_MostraCedanyola2013Aquest any, la Mostra de Cinema Indígena de Barcelona vol evidenciar la relació que existeix entre el territori i la cosmovisió indígena del Viure Bé, relació que fonamenta no només la seua existència com a pobles, si no la pervivència de tots els éssers vius a la Terra. Amb la projecció del documental de realització indígena Por un B’aktun Descolonizado, la Mostra dona l’oportunitat als espectadors de Cerdanyola de conèixer aquesta cosmovisió del Viure Bé, un paradigma que planteja alternatives a l’actual model occidental obsolet, basat en l’extracció de recursos naturals i un individualisme homogeneïtzador. Una visió des del món indígena, basada en la diversitat, la complementarietat i l’harmonia amb la Natura, on la comunitat, la sobirania alimentària i la cura de la vida són prioritaris.

A finals de 2012 va finalitzar el Tretze B’aktun, compte llarg per mesurar el temps en el calendari maia, que a la seva cosmovisió no significa la fi del món. Per als pobles maies significa la fi d’un cicle i una oportunitat per la descolonització i despatriarcalització de pensaments, actituds i comportaments. Per recuperar la seva identitat i practicar la seva cosmovisió, deixant enrere els abusos a la Mare Terra i als pobles, i caminant cap al Viure Bé.

Per compartir aquesta visió amb el públic de Cerdanyola, després de la projecció del documental es realitzarà un cinefòrum amb la participació de Caterina Ceto i Licarión Solo Mamani. Catarina Ceto, és representant de l’organització comunitària Cekuché del poble indígena Ixil de Nebaj de Guatemala, des d’on rebutjen l’entrada de megaprojectes extractius de recursos naturals als seus territoris, i defensen un model de vida basat en la cosmovisió indígena del Viure Bé. Licarión Soto Mamani, de la Confederación Sindical Única de Trabajadores Campesinos de Bolivia (CSUTCB), un dels països que més ha avançat en la creació d’un sistema de comunicació des de la cosmovisió indígena i en suport a les seves lluites per la terra, el territori i les identitats.

L’activitat tindrà lloc el 13 de novembre a les 19h00 i estarà oberta a tot el públic de manera gratuïta al Museu d’Art de Cerdanyola (Can Domènech. Carrer de Sant Martí, 88 / Passatge del Llorer, 11 – Cerdanyola del Vallès)

MÉS INFORMACIÓ
http://alternativa-ong.org

Convocatòria:
Dimecres, 13 Novembre, 2013 – 19:00

Comparteix: