Un altre any perdut: ni fiscalitat progressiva, ni pressupostos participatius i socials

El govern del PSC i ICV-EUiA torna a posar de manifest la seva covardia política per avançar en la justícia social i novament mira cap a la dreta per aprovar un pressupost i ordenances fiscals que incompleixen acords del ple.

Després de tenir una primera reunió amb el govern per conèixer la seva proposta de pressupostos i ordenances fiscals per al 2014, i analitzada la documentació proporcionada, el Compromís per Cerdanyola volem manifestar el següent:

- PSC-Verds i ICV-EUiA van deixar molt clara la seva nul·la voluntat d’arribar a cap tipus d’acord amb el nostre grup, al presentar-nos una proposta gairebé tancada en la que només accepten petites modificacions que en cap cas modifiquin el seu plantejament covard i continuista respecte de les polítiques fracassades de sempre.

- Si la proposta del govern ja és de per sí inacceptable des d’una perspectiva de justícia social, cal afegir-hi que de nou incompleix acords aprovats pel Ple (amb el vot favorable dels grups del govern), com la implantació del recàrrec del 50% de l’IBI als habitatges desocupats, l’impuls de polítiques adreçades a la infància i l’adolescència, la incorporació de tot el personal municipal al conveni col·lectiu o la implantació del programari lliure a l’Ajuntament, entre d’altres.

- Des del Compromís per Cerdanyola estem obertes, com sempre, a arribar a acords amb el govern, acords en base als eixos polítics en els que treballem i que sistemàticament hem posat sobre la taula en forma de propostes concretes: participació activa de la ciutadania en el disseny de les polítiques municipals i l’elaboració dels pressupostos, fiscalitat progressiva i justa, eliminació de les bonificacions i exempcions fiscals a les grans empreses, foment de l’ocupació pública de qualitat, impuls d’un model productiu social i de proximitat, recuperació dels serveis municipals privatitzats, i priorització de les polítiques socials al pagament del deute amb les entitats bancàries.

- Malauradament ens temem que PSC-Verds i ICV-EUiA, com ja s’ha convertit en la tònica habitual de la legislatura, buscaran el suport de la dreta (PP, CiU o la regidora trànsfuga) per tirar endavant la seva proposta, demostrant un cop més que malgrat dir que són d’esquerres i defensar els serveis públics, a la pràctica implementen programes de privatització i mercantilització de la riquesa social i submissió a les entitats bancàries.

Comparteix: