No entenen el Compromís

Està clar que els polítics del PSC, d’ICV i de CIU no entenen el Compromís per Cerdanyola. Al ple de juliol es va aprovar una Moció per declarar il·legítims els interessos del deute del crèdit ICO, crèdit que el mateix govern local va demanar ara fa més d’un any. En el mateix Ple de juliol, el Compromís va presentar una Moció per aconseguir que, a més de declarar-los il·legítims, deixem de pagar immediatament aquests diners. La diferència entre una proposta i l’altre els polítics del PSC, ICV i CIU no la van entendre.

Al Ple vam haver d’escoltar incongruències com la del Víctor Francos que, tot i haver acceptat portar la votació al Ple i haver-la votat a favor, es queixava de que aquesta hagués arribat al Ple perquè jurídicament no es podia fer; o escoltar a l’Alfons Escoda que, tot i votar-la a favor, ja avançava que aquesta declaració que s’aprovava segurament acabaria “en un calaix”.

Quan es va debatre la proposta del Compromís de deixar de pagar efectivament els interessos, vaig veure clar que cap d’ells entenia la seriositat de la nostra proposta. Per exemple, l’Alfons Escoda ens va acusar de fer partidisme i va dir que jugàvem a veure qui presentava la moció més dura. I no és així. Si el Compromís haguéssim presentat la moció amb el que veritablement defensem, amb el que veritablement faríem si governéssim, no hauríem proposat deixar de pagar els interessos sinó tot el deute complet. És a dir, si el Compromís vam plantejar deixar de pagar només els interessos va ser amb l’objectiu de que les forces teòricament d’esquerres se sumessin a la nostra proposta de començar a deixar de pagar.

Però malauradament no s’hi van sumar, de manera que el més segur és que tot acabi “en un calaix”, tal com va dir l’Alfons Escoda, el qual va ser profundament injust acusant el Compromís de fer joc partidista, i personalment li demano que rectifiqui, i confio que ho faci.

A nosaltres no se’ns veurà aprovar res perquè es quedi “en un calaix”, a nosaltres no se’ns veurà fent la patètica intervenció del Víctor Francos amb la por al cos d’aprovar un cosa il·legal. Nosaltres proposem no pagar el deute sabent que és un acte de desobediència. Per què?, doncs perquè no tenim por, perquè nosaltres estem amb la PAH i contra del sistema financer que ens imposen, malgrat que als nostres regidors i regidores les poden inhabilitar.

No tenim por perquè si els inhabiliten deixaran pas a altres companyes i companys. Perquè nosaltres no vivim d’això. Perquè no tenim por. S’entén ara?

Jorge Haro.

Comparteix: