Onze de Setembre 2013: avantsala de la independència

La gran mobilització de l’11 de setembre del 2012 amb un missatge nítid de voluntat d’assolir la independència va ser una altra mostra inequívoca de la maduresa dels catalans i catalanes. Una prova clara que la nostra societat està preparada per fer el pas en la seva emancipació. Un punt d’accés a la plena sobirania com a punt de partida cap al benestar, la justícia social, la preservació de la identitat, els drets i llibertats i la defensa de la terra.

Enguany la mobilització de la Diada atorgarà el protagonisme a la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana que recorrerà Catalunya de nord a sud el proper Onze de Setembre. Aquest repte és una mostra de la vitalitat i l’organització de la societat catalana davant l’important moment històric que està vivint el país en el camí cap a un Estat independent.

La Via Catalana és una mobilització per avançar inequívocament en aquest camí cap a la independència. L’objectiu de la cadena humana és el d’esdevenir l’avantsala de la independència i propiciar una consulta en què la població catalana pugui decidir el seu futur lliurement i sense coaccions.

Tal i com ha indicat l’ANC, la Via Catalana és una mobilització oberta a la pluralitat i transversalitat de la societat catalana. La cadena que enllaçarà milers de catalans durant la Diada suma el màxim de sensibilitats i diversitats al voltant de l’actual procés polític. Un procés polític democràtic en què decidirem col•lectivament l’emancipació d’un regne històricament hostil, espoliador dels recursos i de l’economia de la Nació catalana, i que durant segles –i encara avui- ha practicat una política de genocidi cultural arreu dels Països Catalans.

Aquest proper onze de Setembre, els catalans i les catalanes construirem la major via simultània que mai s’hagi fet al món. Amb aquesta via pretenem demostrar la capacitat, la voluntat i la persistència d’aquest poble per construir el seu propi futur.

Visca Catalunya i visca els Països Catalans.

Comparteix: