Enverinats per un liberalisme assassí.

(Article publicat al Cerdanyola al Día del dimecres 24 de juliol de 2013).

 El liberalisme és la forma de concebre el món on la prioritat és el benefici econòmic de les empreses privades i on això està molt per sobre de la vida de les persones, i per tant, del 99% que representem els d’abaix. Si ens posem a analitzar les conseqüències de la pràctica liberal-capitalista en la societat ens adonem que, efectivament, mata. Aquesta és una cruel conclusió que fàcilment podem constatar amb la sanitat.

El més important que hi ha a la vida és la salut de les persones i el sistema liberal tracta la sanitat com un negoci: professionals de la medicina mal pagats, privatitzacions d’hospitals i els seus aparcaments, restaurants…  són exemples. Molts contesten “s’ha de retallar d’alguna banda”, sense adonar-se que estan condemnant a molta gent al patiment i a la mort.

Però no ens espolsem la culpa. Estem enverinats per un liberalisme assassí i la cura la tenim al nostre abast si… 1) Tenim clar que la sanitat, educació, serveis socials, pensions… són intocables i les hem de reivindicar (les hem de tornar a guanyar perquè les estem perdent). 2) Donem una puntada de peu ben forta a les idees liberals que ens governen mitjançant els grans poders econòmics i financers, però amb el vist-i-plau dels grans partits polítics podrits i corruptes. 3) Impliquem-nos en el dia a dia de la lluita per assolir aquest objectiu, perquè si no ho fem som i serem responsables de tot el que ens passa i ens passarà, i fent-ho estem construint la societat que anhelem.

Sergio Rodríguez.

Comparteix: